Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські активісти самостійно розслідуватимуть злочини поліцейських

Громадські активісти масово покидають атестаційні комісії, які розглядають кандидатури діючих і потенційних працівників поліції Тернопільської області.

богомолГромадськість аргументувала це тим, що з 19 працівників поліції на апеляцію подали 18 кандидатур, а 5-х уже поновили на попередніх посадах.

Тому, у свою чергу з 19-ти активістів, 17 уже відмовилося бути учасниками атестаційної комісії і заявили, що радше розслідуватимуть діяльність кожного правоохоронця області власними силами і за допомогою жителів краю.

Після гучних заяв активістів публічно відповів керівник обласної поліції та один із звинувачених у нечесній службі народу.

«За рішенням атестації Балик займаній посаді відповідає , Попіль – не відповідає і підлягає переміщенню на нижчу посаду, Гульман  – не відповідає займаній посаді, Рибачок – не відповідає займаній посаді і підлягає  зміщенню на нижчу посаду і Борейко не відповідає і підлягає звільненню з органів внутрішніх справ», – повідомив результати атестації начальник обласної поліції Олександр Богомол.

Проте позитивної реакції від громадських активістів Олександр Богомол не дочекався – присутні на прес-конференції керівництва поліції ще раз озвучили свою вимогу звільнити на їхню думку недобросовісних працівників правоохоронних органів. І пониження у званні чи на посаді, за їхніми переконаннями, не допоможе сформувати нову чесну поліцію.

«Поставте заяву на звільнення і ми далі працюємо, я приводжу вам ще 10 активістів, які також допомагають. Ні? – то давайте розходимось і не створюємо балаган», – заявив голова тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів.

Тож компромісу громадські активісти та правоохоронці так і не знайшли. Адже вимоги активістів були вислухані, але залишаються невиконаними.

Офіційно 46 ДТП відбулося за участі пішоходів у Тернополі

Тернопіль посідає четверте місце в Україні за цінами на нерухомість