Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Група шахраїв видурила у жителів Тернопільщини 700 тисяч гривень

Зловмисники отримали доступ до даних торгової фірми, відтак скористалися цим аби видурювати гроші у клієнтів цієї фірми.

шахрай1Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2, 3 ст. 190 КК України ( шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах)

Розслідуванням встановлено, що 6 киян, ймовірно маючи доступ до бази даних торгової фірми, телефонували громадянам, представляючись правоохоронцями і соціальними працівниками. Шахраї запевняли абонента, що мають дані про продаж йому неякісних медичних препаратів, тому треба переказати додаткові кошти за послуги з повернення грошей за підробки. Надалі вони обіцяли витрачені гроші разом з компенсацією за моральну шкоду повернути клієнту.   Першою до правоохоронців звернулась зі скаргою на дії шахраїв ошукана тернополянка. Впродовж березня-серпня 2016 року 23 довірливих громадян зі всієї України перерахували зловмисникам понад 700 тисяч грн.

24 серпня 2016 року усім підозрюваним повідомлено про підозру. Сьогодні, 26 серпня 2016 року, прокуратура звернулась до суду із клопотанням про тримання їх під вартою. Одному з зловмисників суд вже обрав запобіжний захід – тримання під вартою із визначенням застави у сумі 80 тисяч гривень.

 

На Тернопільщині п’яний водій “Жигулів” влетів під вантажівку

На Тернопільщині у “Медоборах” сільській церкві виповнилося 190 років