На вміст нітратів баштанні на центральному ринку Тернополя досліджують із завезенням кожної нової партії.
Уже стиглі та соковиті кавуни так і манять…Однак побоюючись за власне здоров’я ми вирішили дізнатися у ветсанлабораторії ринку про вміст нітратів у перших завезених на торговицю баштанних.
«Якщо гранично допустима концентрація 60 мг на кг, то ми зафіксували у кавунах від 10 до 30 мг на кг, такі показники вмісту нітратів. Але, якщо ви все ж остерігаєтеся перших кавунів, не варто їсти серцевину і доїдати плід на 2 см перед шкіркою. Оскільки там і накопичуються нітрати», – розповіла лікар ветмедецини лабораторії ветсанекспертизи центрального ринку Тернополя Наталія Остапів.
На центральний ринок баштанні привозять лише з Херсонської області.
Та яким довгоочікуваним би не був перший цього літа для вас кавун, варто пам’ятати, що баштанні не можна споживати у великій кількості. Оскільки кавуни містять чимало цукру.
Тож Наталія Остапів радить тернополянам вживати кавун після 2-3 годин з часу приймання основної їжі. Бо цукор, який містить кавун, спонукає їжу не перетравлюватися, а бродити і викликати чималі проблеми у шлунку.
This website uses cookies.