Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Молокію» звинувачують у вивезенні агресивних стоків на Малашівське сміттєзвалище

Два тижні тому на Малашівському сміттєзвалищі зафіксували, як вантажівка тернопільського молокозаводу «Молокія» завезла цистерну із стоками.

Еко-МолокіяГромадські і політичні діячі Тернополя пригадали обласній владі та Держекоінспекції про зафіксований скандальний злив відходів молочного виробництва «Молокії» у 2012 році.

Активісти стверджують, поля фільтрації тернопільського молокозаводу не витримують навантаження, тому небезпечні речовини з «Молокії» можуть знову зливати у річки. А у випадку з Малашівським сміттєзвалищем – ці агресивні стоки потраплятимуть у підземні води та впливатимуть на якість води, яку постачають з Івачівської водозабірної станції у домівки тернополян.

«Якраз у момент, коли вантажівка уже з пустою цистерною виїжджала з Малашівського сміттєзвалища, я там записував інформацію з журналістами. Це була така рідина, як би зливав бензовоз, тобто вони зливали і поверталися собі на молокозавод. Це є страшна річ, бо нам місцеві сказали, що така цистерна там їздить регулярно і це все з часом пройде крізь сміття на звалищі і попаде у підземні води», – голова Тернопільської обласної партійної організації «Демократичний альянс» Денис Милий.

Конкретну відповідь, як реагуватиме Державна екологічна інспекція області на забруднення води, намагався отримати і голова громадської організації «Екоальянс» Олександр Філь.

«Ми знаємо, що 2 тижні тому зливалися побічні продукти молочного виробництва, заявіть про свою позицію громадськості!».

Однак виконуючий обов’язки начальника Держекоінспекції Юрій Рослий лише ствердив, що порушень з боку тернопільського молокозаводу не бачить.

«Як тільки буде перша машина на сміттєзвалищі, ми відразу заборонимо таку роботу. Наші бригади вже там є і ми це питання вирішимо», – відповів Юрій Рослий.

Та у бездіяльності громадські активісти звинувачують не лише Держекоінспекцію, а й комунальне підприємство «Тернопільводоканал».

«Кому ви даєте приписи? Септикам, бабцям? Ну ви смішні, а що молокозавод не в курсі, що вони не мають права скидати такі агресивні викиди в річку? Водоканал отримує гроші за те, щоб кинути такий реагент, щоб вже не були такі агресивні викиди. Водоканал отримав гроші, але на реагенти вони не пішли, тому були такі агресивні викиди у Серет», – додав голова Тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів.

Євро-2016: Збірна Франції перемогла Німеччину на шляху до фіналу (ВІДЕО)

Барна похвалив найактивнішу громаду, на території якої планують закрити 4 школи (ВІДЕО)