Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська письменниця обурена станом дороги із Гримайлова до Сатанова (ФОТО)

Відома тернопільська письменниця Леся Коковська-Романчук висловила своє обурення з приводу стану дороги із Гриймалова до Сатанова.

гримайлів-сатанів1Сьогодні наша дорога пролягла до Сатанова – це межа Тернопільщини та Хмельниччини. Гуглова мапа підказала короткий шлях – через Теребовлю та Гримайлів. Але не кожна коротша дорога насправді коротша. Відрізок дороги від Гримайлова до Сатанова – повна її відсутність. Цей десяток кілометрів долали понад годину. Не лише ями та канави – ще й дерева упоперек шляху – два пропустили, третє сфотографували як доказову базу! Це просто диво, що досі тут не сталося гучного ДТП. Не уявляю, як мешканці тутешніх сіл дістаються домів.
Та щойно з’явився напис “Хмельницька область”, як асфальт почав нагадувати Європу.
Чому така разюча різниця?
Є питання: а хто у нас керує Автодором у Гусятинському районі? Чим цей чоловік займається? Чому дорога в такому катастрофічному стані? Що станеться швидше – заміна покриття на трасі чи заміна начальника в кабінеті?” – написала Леся Коковська-Романчук на свої сторінці у Фейсбуці.

Її допис викликав жваве обговорення серед користувачів соціальної мережі.

“Місця там фантастичні! Справжній заповідник. Але доїхати до того раю – хіба танками… Але все одно вам заздрю. Файної мандрівки!” – коментує допис Богдан Марциняк Волошин.

Інший користувач Василь Солтис додав: “Унікальний комплекс “Медобори” – це раз, Іван Франко там працював  (село Вікно Гусятинського району – ред.) і навіть написав кілька творів – це два, і маршрут через Медобори визнаний кращим туристичним маршрутом в області – це три. Але, схоже, усе це не аргументи для нашої влади, щоб навести лад з дорогою у цих краях”.

“До речі, я коли такими дорогами їду, все думаю, як до людей швидка доїжджає і чи доїжджає в принципі, особливо взимку? А якщо це великий госпітальний округ, а доріг нема”. – зауважила Олександра Гаврищак.

гримайлів-сатанів2 гримайлів-сатанів3

Будучи під домашнім арештом, тернополянин підрізав товариша, який прийшов його провідати

В Україні не виявилося охочих придбати тернопільський завод “Оріон”