Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Об’єднані громади Тернопільщини отримали гроші на відновлення інфраструктури (ВІДЕО)

Із обіцяних на відновлення інфраструктури 141 млн. 554 тис. грн. за постановою Кабміну нові об’єднані територіальні громади Тернопільщині уже отримали понад 50 млн. грн.

IMG_3196А це згідно з плановими помісячними нарахуваннями 100% від запланованої для перерахунку суми. Отож деякі громади уже освоюють кошти відповідно до затверджених проектів, розповіли в Тернопільській обласній держадміністрації.

26 об’єднаних територіальних громад направили на погодження обласною держадміністрацією Тернопілля та Міністерством регіонального розвитку 161 проект на загальну вартість 129 млн. грн.

«Ми уже розглянули 140 із запропонованих проектів і передаємо на погодження Мінрегіонів. У першу чергу громади відновлюватимуть дороги за ці кошти, а також проведуть реконструкцію чи переоснащення об’єктів соціальної сфери», – повідомив начальник управління містобудування та архітектури Володимир Харченко.

До об’єктів соціальної сфери відносять школи, дитячі садочки, фельдшерсько-акушерські пункти, очисні споруди, каналізації, вуличне освітлення та інші будинки та мережі, якими користується громадськість.

Також Володимир Харченко наголосив, що за дослідженнями Міністерства регіонального розвитку усі надходження до бюджетів новоутворених громад Тернопілля з розрахунку на одного жителя зросли в середньому в 2,5-3 рази, якщо порівнювати із ситуацією до об’єднання.

Скандально відомий на увесь район пенсіонер досягнув свого апогею – підрізав власного сина

Житель Тернопільщини на грядці з часником викопав реальний скарб. І пропив його…