Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині на захист України кличуть випускників вишів та училищ

IMG_3081Разом  із цивільними посадами, у військових частинах Тернопільщини пропонують 1200 вакансій.

За плановим завданням у липні у 17-ти військових комісаріатах Тернопільщини на військову службу за контрактом призиватимуть близько 500 жителів області. Однак ще близько 700 цивільних вакансій пропонують в більшості для роботи у військових частинах Тернопілля.

Військовики наголошують, за контрактом можуть служити як уже демобілізовані бійці, так і ті громадяни, які вперше вирішили особисто повстати на захист східних областей України. Адже така державна робота передбачає чесну і достойну заробітну плату – щонайменше 7 070 грн.  на місяць.

«Це мають бути вмотивовані люди, які готові захищати Батьківщину. Зараз якраз пройшли випуски у вищих навчальних закладах і ця категорія громадян нашої області якраз має бути умотивована до служби за контрактом. Тим більше, на цивільних вакансіях інші роботодавці в нас не платять таких зарплат водіям чи вантажникам», – зазначив начальник обласного військкомату Володимир Катинський.

За цивільними професіями у військових частинах Тернопілля пропонують контрактні посади для понад 400 водіїв, 60 ремонтників, 22 вантажника, 12 кухарів, 5 музикантів. За усіма професіями обіцяють зарплату не менше 7 070 грн.

Нагадаємо, майже 3 000 бійців 44 артбригади сьогодні перебувають у зоні АТО. Та обласна влада Тернопілля і військове керівництво відновлюють військові частини Чорткова і Теребовлі, а також переобладнують на місце дислокації колонію у Бережанах.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Без води і 5 днів доправляли контрактників у зону АТО з Тернопільщини

Прокуратура Тернопільської області залишилася без свого керівництва