На ринку у Тернополі уже продають кавуни, а сезон абрикосів у розпалі

На центральному ринку Тернополя, а також на новому, поруч приміської автостанції, ящиками скуповують абрикоси.

Хоч минулого літа ці солодкі плоди коштували удвічі менше – 15-20 грн. за кг, із зростанням ціни до 35-45 грн. цьогоріч тернополяни не відмовляють собі в абрикосах.

Слідом за абрикосами у тренді продажу персики, які в залежності від виду можуть сягати минулорічних 25-ти і до теперішніх 65-ти грн. за кг.

А от уже в цьогорічному сезоні вартість чорниці знизилася на 10 грн. – за літру продавці просять 20 грн. Така ж ситуація із багатьма овочами.

З 13 грн. за кг вартість молодої картоплі на тернопільських центральних ринках уже знизилася до 2,5 -5 грн., огірки здешевшали з  15 грн. за кг до 7-ми грн. На половину знизилася і ціна помідорів – до 10 грн. за кг.

Подешевшала і морква з цьогорічного врожаю. На початку літа за молоду і тепличну тернопільські продавці правили 22 грн. А тепер кг моркви коштує всього 7 грн. Впала у ціні і цибуля – з 12 до 6 грн. за кг.

Є на центральному і новому ринку і перші дині, вартістю 22 грн. за кг і кавуни за ціною 7-10 грн. за кг. Та поки що відвідувачі торговиць не поспішають до торгових яток з баштанними.

-

This website uses cookies.