Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Із Тернопільщини стартувала велика провокація ФСБ? (ФОТО)

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк назвав організовану Українською православною церквою (УПЦ) хресну ходу провокацією Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), яка має на меті релігійний розкол.

хода-почаив1Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає zaxid.net.

«Все, що пов’язано з пропутінської, реакційної УПЦ МП (РПЦ), – зло для України! Зараз це чисто технологічна кремлівська організація, спрямована на розкол української державності. На жаль, мільйони українських віруючих стали заручниками цієї ситуації», – заявив він.

При цьому Шкіряк додав, що віруючі не винні в позиції церкви.

«Останній так званий Хресний хід, організований московськими попами в погонах в Україні, – це чергова і спланована провокація ФСБ. Мета –розкол громадян по релігійній лінії», – зазначив він.

Радник глави МВС додав, що право на релігійні уподобання закріплено в Конституції і не буде порушене.

«Але ми зробимо все, що в наших силах, щоб зруйнувати ганебні плани Кремля по дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні за допомогою агентів в рясах. Спокійно і без суєти. Їм не вдасться переписати історію на свій розсуд. Київська Русь – це Україна! І Московія не має до цього ніякого відношення!», – підсумував він.

Тим часом речник Київського патріархату владика Євстратій Зоря заявив, що спонсорами «хресної ходи» УПЦ (МП) до Києва є адепти «руского міра», які раніше спонсорували Антимайдан.

«Спонсорують це шестя (і організаційно, і у медіа) – ті самі політики, що стояли за антимайданом. Разом вони хочуть довести, що саме Московський Патріархат – це і є Україна, що тут – простір «русского мира», – зазначив він у дописі на Facebook.

хода-почаив2 хода-почаив3

На Тернопільщині розшукують дівчину, яка три дні тому вийшла з дому і досі не повернулася

На ринку у Тернополі уже продають кавуни, а сезон абрикосів у розпалі