Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через втрату «Мегаполісу» обласний бюджет Тернопільщини позбувся 26 млн. грн.

Для наступного року доходи казни прогнозують такі ж, як і в 2016-му.

блокада1Нагадаємо, в середині січня 2016 року склади компанії «Мегаполіс-Україна» у Тернополі та ще кількох містах України блокували громадські активісти.

Люди вимагали на всеукраїнському рівні заборонити діяльність компанії, яка постачала сигарети, бо мали інформацію, що власник підприємства володіє заводом зброї у Російській Федерації. А також вимагали розслідування, щодо фінансування сепаратизму та тероризму «Мегаполісом».

Активістам вдалося досягнути бажаного результату і підприємство втратило реєстрацію у нашій області. Але з цим в казні Тернопільщини зменшився щорічний дохід на 26 млн. грн.

«Податок «Мегаполіса» у 26 млн. грн. відійшов і ми покриємо це податком на доходи фізичних осіб у цьому році. Розуміємо, що це буде 26 чи 30 млн. грн., що перекриє втрату, але в наступному році ми просто вийдемо на нуль і залишимося на теперішньому рівні», – розповів директор департаменту фінансів Тернопільської ОДА Степан Скибиляк.

Як пояснив фахівець, дохідна частина обласного бюджету сягає 270 млн. грн. у 2016 році, з яких 202 млн. грн. це надходження з ПДФО.

«Наша область сільськогосподарська і цей податок – практично єдиний дохід обласного бюджету. На місцях є плата за землю, акцизний податок, єдиний податок – але це все отримують сільські, селищні, міські ради, об’єднані громади і міста обласного значення», – додав Степан Скибиляк.

Стихія на Тернопільщині: селяни вдягали мотоциклетні шоломи, аби врятуватися від граду

У Тернополі на Східному водій збив пішохода і втік з місця ДТП