Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Конкурс на посаду директора Тернопільського краєзнавчого музею завершився скандалом

Конкурсна комісія облради шістьма голосами “за” віддала перевагу діючому директору краєзнавчого музею Степану Костюку.

конкурс-музейЙого конкурент – археолог Василь Ільчишин отримав лише три голоси підтримки.

Втім, таке рішення викликало обурення серед ряду представників громадських організацій, адже презентація Ільчишина була набагато кращою. Талановитий археолог запропонував цікавий і амбітний план розвитку музею, але членів конкурсної комісії це не зацікавило.

Зокрема, на цю тему свої обурення тернополяни висловлюють і у соціальних мережах.

“Тривають засідання конкурсних комісій на заміщення посад у закладах культури області. На посаду директора обласної універсальної бібліотеки, яка розташована у непристосованому нібито пристосованому приміщенні і є подієвим світочем у житті міста, був один претендент Василь Іванович Вітенко. І другого, як на мене, не треба. Вітаю всіх з цим перезатвердженням.

А ось на комісію щодо посади директора нібито обласного краєзнавчого музею, а насправді музею музея, я пішов. Попри намагання влади і активної молоді бачити Тернопіль туристично привабливим, не може наше місто стати таким з двома традиційно-стандартними музеями – краєзнавчим і художнім.

Щодо останнього, то на виконання розпорядження радянських органів культури його як запхали у приміщення магазину, так він там і скніє. А ось щодо краєзнавчого то влада робітників і селян побудувала одне з небагатьох у країні спеціальних музейних приміщень. На цьому, як на мене, і закінчилась його світла сторінка.

Сьогодні були два претендента, один представив мультімедійну презентацію бачення закладу в майбутньому, а другий прозвітував з папки на шнурівці про роботу музею в минулому. Серед членів комісії, на мій предпенсійний погляд, було 4 з 9 глибоких пенсіонерів. Як ви думаєте, кого рекомендувала директором комісія шляхом таємного голосування?” – написав на свої сторінці у Facebook відомий тернопільський історик Сергій Ткачов.

Обурився таким конкурсним відбором і заступник голови Тернопільської облради Любомир Крупа.

“Друзі, пишу під емоціями, сьогодні відбулися вибори директора Тернопільського обласного краєзнавчого музею, було два претенденти: діючий директор – Костюк С.В. і археолог – Ільчишин В.В., останній презентував програму розвитку на наступні 1 і 5 років з слайдами, порівняннями, звичайно, було багато запитань не можемо сказати, що виглядав на 100, але на 95 було. Костюк С.В. – звітував. Про план розвитку 0, ну, може, чуть-чуть, годину конкретних запитань і поверхневих, загальних відповідей.

Була онлайн-трансляція, з часом буде на сайті облради. Вгадайте за кого проголосувала комісія із 9 осіб. Так, за перспективу музею!!! – За діючого Костюка – 6, за Ільчишина -3. Ось і весь культурний потенціал області виражається у таких голосуваннях. Ура! Усі маршем до світлого майбутнього! Сумно, аж за край! На якому ми там місці в рейтингах?” – написав Любомир Крупа на свої сторінці у соціальній мережі Facebook

 

Через крадіжку кабачків юнаки потрапили в Інтернет у чому мати народила (ФОТО)

До Тернополя приїде Генпрокурор Луценко