Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вживати алкоголь за кермом стало втричі дорожче

Майже втричі зріс розмір штрафу за керування автомобілем у нетверезому стані.

алкоголь-кермо2Від вчора, 25 липня, після підписання Президентом закону, розмір штрафу за керування автомобілем у нетверезому стані значно зросте.

Так, за водіння в нетверезому стані перший штраф складе 10200 грн. плюс позбавлення права керування на один рік. Удруге штраф за таке правопорушення вже складатиме 20400 грн. і три роки без права керування автомобілем, а якщо втретє водія впіймають на цьому порушенні – штраф у розмірі 40 800 грн. з позбавленням права керувати автомобілем упродовж 10 років.

– Маємо надію, що підвищення штрафів за керування напідпитку дасть свій результат, – зауважує начальник Управління патрульної поліції Тернополя Володимир Струк, – бо водії, перехиливши чарку, сідають за кермо, сподіваючись, що їм вдасться доїхати непоміченим. Втім вони не враховують того, що у стані сп’яніння суттєво знижується увага та швидкість реакції і часто-густо вони виконують небезпечні маневри, а це нерідко призводить до ДТП. Безперечно, нетверезий водій – злочинець!

Як повідомляють у патрульній поліції Тернополя, лише упродовж суботи, 23 липня, патрульні поліцейські зупинили в обласному центрі 3-х нетверезих водіїв. А з початку липня полісмени вже оформили 32 адмінматеріали за ст. 130 КУпАП – керування автомобілем у стані сп’яніння.

штраф-алкоголь

Тернопільська поліція чекає на рішення про екстрадицію Вардинця із Німеччини (ВІДЕО)

Тернопільський нардеп поїхав у Японію переймати досвід боротьби із корупцією