У Тернополі кількість одержувачів субсидій зменшилася на 7 тисяч (ВІДЕО)

Триває перерахунок субсидій, у яких закінчився річний термін. Цей процес триватиме усе літо.  Всього допомогу від держави отримує понад половина домогосподарств Тернополя.

39 тисяч домогосподарств Тернополя наразі отримують субсидію. Це понад половина від усіх, повідомляє ТВ-4.

– Ми провели перерахунок субсидій на неопалювальний період і кількість одержувачів субсидій зменшилась десь приблизно на 7 тисяч. З початком опалювального періоду, тобто з 1 жовтня, ці субсидії будуть знову перераховані і ці сім’ї знову набудуть право на одержання житлових субсидій, – розповідає начальник управління соціальної політики Тернопільської міськради Володимир Сулима.

Продовжуються автоматичні перехунки субсидій сім’ям, у яких закінчився річний термін субсидії.

– Сім’ям вже не потрібно до нас звертатися, ми користуємося базою даних фіскальної служби, тобто податкової інспекції. Відповідно, даним пенсійного фонду, інших структур. Отримуємо цю інформацію і перараховуємо субсидії на новий термін. Новий термін – це до завершення опалювального періоду, але не більше 12 місяців, – говорить Володимир Сулима.

Єдиною проблемою у призначенні субсидій Володимир Сулима називає лише безвідповідальність деяких сімей, які, отримуючи субсидії, не повідомляють про зміни у їх сім’ї.

– Або хтось зареєструвався в приміщенні, або хтось знявся з реєстрації, або змінилася площа житла, хтось змінив місце роботи, тобто відбулися зміни в соціальному статусі, хтось зареєструвався в центрі зайнятості – про це все протягом місяця необхідно повідомляти управління соціальної політики, – каже Володимир Сулима.

-

This website uses cookies.