Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські школярі можуть і самі відмовитися від вивчення християнської етики

Хоч рішенням виконавчого комітету міської ради Тернополя петицію про відокремлення освіти від релігії відхилили, школярі все ж мають право не відвідувати цей предмет, адже він факультативний. 

Надал-етикаАргументом проти петиції у міській раді назвали те, що християнську етику в тернопільських школах викладають з часів здобуття незалежності України. І сьогодні загальну молитву та розповідь про Ісуса Христа за шкільною партою підтримує чимало жителів Тернополя.

«Враховуючи численні звернення тернополян, думку більшості громади, прийнято рішення відмовити петиції про відокремлення освіти та релігії і підтвердити необхідність вивчення у загальноосвітніх навчальних закладах предмет «Основи християнської етики». Ми отримали понад 2 600 листів-звернень тернополян, ще понад 32 000 листів зібрано в області і це тільки початок, як ми знаємо, люди і надалі будуть підтримувати викладання цього предмету», – повідомив Сергій Надал.

Нагадаю, петицію про заборону у школах та садочках предмету «Християнська етика» розмістила тернопільський юрист Тетяна Семусь. Жінка вважає, що цей урок дискримінує права дітей на свободу віросповідання. Окрім того, факультативний предмет проводять, на думку юриста, посеред навчального дня, а не після основних уроків. Але виконавчий комітет не підтримав петиції і християнську етику у школах Тернополя викладатимуть і надалі.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Тернополі шестеро поліцейських начальників ідуть на пенсію, бо там більше платять

Степан Барна потрапив у виправну колонію