Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині не вистачає землі бійцям АТО, бо чиновники розікрали

Як розповідають депутати обласної ради, у Тернопільському районі землю розікрали, в інших для виділення землі бракує політичної волі.

земля-продажЧому на Тернопіллі для бійців АТО землю виділяють такою ж дорогою ціною, як для вояків зі столиці, а в Тернопільському районі бракує землі для захисників із Тернополя, розмірковували депутати обласної ради.

«В мене є звернення від голови громадської організації учасників АТО Підволочиського району. Там уже понад півроку є проблема по землі, постійно всі «футболять» і не дають бійцям землі. Я звертався до таких самих організацій у Гусятинському районі, у Чортків, Кременець і питання по землі не вирішене. Якщо немає можливості виділити землю, то потрібно казати людям правду. Тому потрібно провести моніторинг землі», – повідомив депутат обласної ради Петро Васько.

Із 2700 учасників АТО на Тернопіллі земельну ділянку отримали 1600 вояків, наголосив голова ОДА Степан Барна. За його словами – це найвищий результат серед усіх областей України. А в тому, що сьогодні процес відведення земельних ділянок бійцям сповільнився, винні посадовці, які, переконаний Степан Барна, розікрали землю у багатьох районах Тернопільщини.

«Коли перестанемо обирати жуликів головами громад, сільських рад і міст області, які відмовляються героям ділянки виділяти, тоді питання буде вирішене. Перший приклад – місто Тернопіль, де учасникам АТО мають ділянки шукати у Зборівському районі, просити голову РДА, райради, бо не можуть знайти землі, другий приклад – Тернопільський район, який дери банили роками. Деякі патріоти мають по 16 та 20 земельних ділянок, а для учасників АТО жодної ділянки немає, місця немає!».

Степан Барна пообіцяв добиватися виділення землі для учасників АТО, проте наголосив, що для передачі ділянок воякам потрібна політична воля кожного сільського голови Тернопільщини.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Через недбалість соціальних служб дитина 9 років не ходила до школи (ВІДЕО)

За одну ніч у Тернополі спіймали трьох п’яних водіїв