Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі неподалік від “Універсаму” будують дерев’яну церкву

Біля церкви також облаштують джерело з артезіанською водою та бібліотеку під відкритим небом.

der_cerkva_146631920542На проспекті Злуки, 21, що в обласному центрі, будують дерев’яну церкву.

– Це має бути дерев’яна церква Вознесіння Господнього. Поруч біля неї облаштують джерело для мешканців усього мікрорайону (артезіанська вода), буде також дзвіниця, а на першому поверсі дзвіниці діятиме недільна школа для діток.  Буде там також відпочинковий сквер, аби молоді мами з колясками мали де гуляти. І планується також обладнати бібліотеку під відкритим небом,- каже головний інженер ПП «Тернопіль Ком Сервіс» Володимир Байгер.

За його словами, храм функціонує там уже майже рік, а відкриття джерела планують до кінця літа. На думку пана Володимира, це дуже важливо, адже поруч людям немає де брати воду, окрім як купувати, пише Номер один.

Настоятель храму Вознесіння Господнього о.Мирон каже, що відкривати цілий комплекс найближчим часом не планують, бо питання, на жаль, впирається у кошти.

– Ми, щоправда, знайшли підприємця, який допоміг будувати церкву, однак, щоб її закінчити, нам ще потрібні кошти на ту ж металочерепицю. Тому все будемо робити поступово. Зараз закінчуємо церкву. До речі, вже є готова фігурка, яка стоятиме на капличці поруч  джерела. Свердловинутакож уже пробито,- каже о.Мирон.

За словами отця, навіть щоб обладнати джерело, потрібно немалі кошти. Приміром, орієнтовно від 300 до 500 грн. вартує один метр «у глибину». І це лише ціна, так би мовити, «до каменю», а де вже глибше – вартує ще дорожче.

– Нам люди допомогли і зробили це по 250 грн. за метр, за що їм дуже дякую. Та попри те, що це доволі дорого, ми повинні якнайшвидше обладнати джерело, щоб люди могли набирати воду. Бо ж мешканці сплачують за воду, яка пройшла десятки фільтрів, великі гроші. Тому наша мета – покращити умови проживання людям, які мешкають у тому районі, – пояснює о.Мирон.

Що стосується дзвіниці, то під неї лише планують закладати фундамент, ставити стіни. Це також дорогий процес, бо дзвіниця за проектом повинна бути високою.

– Крім того, приміщення має бути з цегли, аби його можна було утеплювати. Там же ми плануємо обладнати недільну школу,- каже настоятель храму Вознесіння Господнього.

Щодо бібліотеки під відкритим небом, то її облаштують поруч джерела. Отець Мирон каже, що це буде щось схоже на шафу з поличками за склом, де розмістять  релігійну літературу.

– Також працюємо над обладнанням відпочинкової зони поруч храму. Поставимо лавочки. Вже знайшли людину, яка нам з Польщі привезе якісну траву для газонів. Тому помаленьку роботи тривають. Відправляємо служби від 29 серпня 2015 року, але з того часу, завдяки небайдужим людям, було зроблено дуже багато. Скажімо, дерево на церкву завезено повністю. Залишився ще якийсь місяць часу, аби ми закінчили (разом з дахом) її будівництво. До речі, плануємо там також і фонтани зробити, крім того, ще живий куточок з екзотичними декоративними тваринками поставити, аби молодь мала змогу розвиватись і відкривати щось нове для себе, не витрачаючи коштів,-  підсумував о.Мирон.

Євро-2016: Франція і Швейцарія грають в нічию та виходять в 1/8 фіналу

Підполковник із Тернополя трагічно загинув у ДТП