Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Для мера Львова Андрія Садового заготовлений тернопільський “сміттєвий” сценарій?

У короткий курс сучасної історії Тернопіль увійшов як перша жертва так званого сміттєвого зашморгу.

 

смиття1У далекому в 2009 році жителі села Малашівці, де знаходиться тернопільське сміттєщвалище, на кілька тижнів перекрили доступ сміттєвозів з обласного центру до місця складування сміття. Перед тим на смітнику раз у раз спалахували пожежі.

Протест людей, яким влада міста багато років обіцяла закрити та навести лад на сміттєщвалищі, не без “допомоги” опонентів тодішнього мера обернувся у сміттєвий апокаліпсис для Тернополя.

У ті серпнево-вересневі дні 2009 року місто так “засмерділося”, що люди почали тихо ненавидіти міську владу. В основному через запах сміття міський голова Роман Заставний та його команда через рік програли вибори.

У мера Львова Андрія Садового зараз ситуація і складніша, і простіша. Проблему утилізації сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі найбільш популярний мер України також не вирішив. За останні дні під час стихійної пожежі на смітнику загинуло 4 пожежники-рятувальники. Опозиція до Садового вимагає його відставки.

Місцеві активісти перекрили доступу львівським сміттєвозам до смітника, що загрожує катастрофою для мільйонного Львова. За перебігом трагедії стежить не один Львів, а уся Україна. Але у спекотно-червневому місті ще не засмерділо. І поки це не сталося, у Садового є шанс врятуватися. В протилежному випадку для нього заготовлений ярлик “сміттєвого короля”, що поставить хрест на його величезних всеукраїнських амбіціях, пише “За Збручем”.

Тернопільська поліція допомогла Гансу із Німеччини

У Барни через суд хочуть відібрати депутатський мандат