Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Де тернополяни можуть здобути безкоштовну вищу освіту?

Безкоштовну цивільну освіту тернопільським випускникам пропонують у військових вишах України. Про це розповів головний військовий комісар Тернопілля Володимир Катинський.

військкомат12Юнакам і дівчатам з Тернопільщини, віком від 17 до 21 року, а якщо ви відслужили в армії або у зоні АТО – до 23 років, нагадують: отримати вищу освіту за військовими і цивільними спеціальностями у військових вищих навчальних закладах України можна безкоштовно. Тож подати документи у ці виші радять до 20 червня.

«Я рахую, що всі розумні батьки можуть принаймні звернутися у військовий комісаріат, який є в кожному районі, і ваші діти можуть отримати будь-яку з цих спеціальностей абсолютно безкоштовно. Ці вузи навчають масі цивільних спеціальностей, які потрібні у війську і в цивільному житті. Я наголошую, військові заклади готові безкоштовно навчати», – вважає обласний військовий комісар Тернопільщини Володимир Катинський.

Тож надаємо перелік військових кафедр і вишів, де запевняє військовий комісар, навчання для випускників Тернопілля безкоштовне:

Академія Сухопутних військ у Львові – здійснює підготовку за спеціальностями управління діями підрозділів механізованих військ, танкових військ, ракетних військ, артилерії, озброєння і техніки інженерних військ, комплекси і пристрої артилерійської розвідки, культурно-виховна і просвітницька робота та організація дозвілля у військах, делегування військовими оркестрами.

Університет Повітряних Сил у Харкові – військове управління Повітряних Сил, забезпечення військ, електроніка і телекомунікації, авіаційний транспорт, авіоніка, телекомунікації і радіотехніка, електроенергетика-електротехніка-електромеханіка, автоматизація і комп’ютерно-інтегровані технології, телекомунікації і радіотехніка, метрологія, інформаційно-вимірювальна техніка, військове управління озброєння та військова техніка.

Військово-юридичний факультет  Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого у  Харкові – правознавство, міжнародне право, судова експертиза, інтелектуальна власність, міжнародні відносини.

Факультет військової підготовки Національного політехнічного університету у Харкові – озброєння і військова техніка, озброєння і засоби військ  радіаційного, хімічного і біологічного захисту та екологічної безпеки.

Військовий інститут ім. Корольова у Житомирі –  кібернетика, автоматизація і комп’ютерно-інтегровані технології, телекомунікація і радіотехніка, забезпечення військ, озброєння і військова техніка, енергетика-електротехніка-електромеханіка,

Військова академія в Одесі – управління діями підрозділів високомобільних десантних військ, управління діями підрозділів військової розвідки, підрозділами спеціального призначення, фізична підготовка і спорт, експлуатація і ремонт ракетного озброєння, експлуатація і ремонт артилерійського озброєння, автомобільна техніка військ, продовольче забезпечення, речове забезпечення, забезпечення військ ракетним паливом, пальним і мастильними матеріалами.

Факультет Військово-морських Сил Національної морської академії в Одесі – експлуатація радіотехнічних систем та пристроїв, експлуатація суднових енергетичних установок, судноводіння на морських шляхах.

Кафедра військової підготовки Національного технічного університету в Івано-Франківську – газо-нафтопроводи, газо-нафтосховища, забезпечення військ ракетним паливом, пальним та мастильними матеріалами.

Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації у Києві – комп’ютерні науки, системна інженерія, телекомунікація, військове управління, безпека інформаційних і комунікаційних систем, системи технічного захисту інформації.

Національний університет ім. Тараса Шевченка у Києві – міжнародна інформація, геодезія, картографія і землеустрій, психологія, журналістика, правознавство, фінанси і кредит, переклад.

Кафедра військової підготовки Національного авіаційного університету у Києві – автомобільні дороги та аеродроми, організація перевезень та управління транспортом, технологія робіт і технологічне обладнання в аеропорті.

Щоб розпочати навчання у військових вишах, випускникам та абітурієнтам Тернопілля потрібно звернутися у військові комісаріати, які діють у кожному районі нашого краю.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

На Тернопільщині попрощалися із хлопцем, який загинув під час шторму у Затоці

Євро-2016: Збірна Іспанії розгромила Туреччину (ВІДЕО)