Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині відомий волонтер помер через халатність медиків?

У смерті волонтера АТО Володимира Яворського свободівці Тернопільщини звинувачують медиків. За зверненням свободівців поліція відкрила кримінальні провадження за 4 статтями.

Яворський213 травня у Борщові помер волонтер АТО і представник ВО «Свобода» Володимир Яворський. Його побратими звернулися до поліції, оскільки вважають, що волонтер загинув через недбалість лікарів. Окрім того, стежити за розслідуванням обставин смерті Володимира Яворського буде й Тернопільська обласна рада – кожних 2 депутатів з усіх фракцій до цього зобов’язали рішенням сесії 31 травня.

«Це людина, яка була у національно-визвольному русі, пройшла Революцію Гідності, київський Майдан, організувала волонтерський рух у Борщівському районі, дбав про бійців з усієї області, об’їздив увесь схід, був в усіх гарячих точках. Ми, його побратими, домоглися порушення кримінальних проваджень по 4 статтях Кримінального Кодексу: ст. 115 – умисне вбивство, ст. 139 – ненадання допомоги хворому медичним працівником, ст. 140 – неналежне виконання професійних обов’язків медичним, або фармацевтичним працівником і ст. 366 – службові підробка.  Ми просто маємо факт, що через халатність, свідому чи несвідому, людина пішла з життя», – зазначив голова фракції ВО «Свобода» у Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк.

Поліція Тернопільської області поки що не оприлюднює жодних результатів розслідування смерті волонтера, однак обіцяє, що з’ясує чи його відхід в інше життя не був спричинений недбалістю медиків.

«Знав волонтера особисто, з ним спілкувався, прикро, чув про його смерть від дружини, яка передзвонила. Ми максимально займаємося ситуацією, зрозуміло, що порушено кримінальну справу за ст. 115, але це як раптова смерть, додатково порушено ті провадження, які сказав Олег Сиротюк, адже є скарги на дії працівників медичних установ, які не належним чином, на думку дружини та інших людей, надавали допомогу й у зв’язку з цим чоловік помер. Буде проведено відповідні експертизи судово-медичні, про те чи кваліфіковано чи ні надавалася допомога. Усі моменти будуть досліджені. І знову ж таки повторюсь, для дружини, як для потерпілої, буде надано усі можливості ознайомитися із матеріалами, щоб контролювати цей процес», – заявив керівник Головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександр Богомол.

Зазначу, 31 травня, на сесії, депутати вирішили створити  тимчасову контрольну комісію обласної ради, щодо громадського і цивільного контролю за ходом розслідування як вбивства Віталія Ващенка, громадського і політичного активіста у Кременці, так і смерті борщівського політика і волонтера Володимира Яворського.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

На Тернопільщині активісти виявили бездипломного директора ліцею

На Тернопільщині трактором витягували корову, яка потрапила у яму (ФОТО)