Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У поліції запевнили, що телефонні розмови тернопільських активістів не прослуховують

Тернопільські активісти побоюються, що їхні телефонні розмови прослуховують, адже нещодавно претензії до сказаного Євгеном Філем у телефонній розмові висловив головний поліцейський Тернопільщини.

телефон-слухЄвген Філь, обраний у кадрову комісію при Національній поліції у нашій області, як ми вже писали, вимагає публічних вибачень від Олександра Богомола, а також вважає, що головний поліцейський області не мав права розголошувати його приватну розмову, навіть із Ігорем Вардинцем, проти якого порушена кримінальна справа.

У діалозі з підсудним Філь обіцяв розібратися із поліцейськими, адже на його думку, на Тернопільщині є чимало правоохоронців, які не заслуговують на погони. Окрім того пан Євген сказав, що допоможе із кримінальною справою Вардинця.

Водночас Олександр Богомол заявив, що не буде вибачатися перед Євгеном Філем за оприлюднену інформацію, оскільки на своїй посаді він слідує Закону.

«Я отримав інформацію про те, що один із кандидатів у кадрову комісію при управлінні в Тернопільській області має упереджене ставлення до правоохоронців. Мною надано цю інформацію депутатам на сесії обласної ради 12 травня. Я не дозволив собі промовчати, бо вважаю, що вона може заслуговувати на увагу, адже багато людських доль може залежати від людини, яка буде працювати у поліцейській комісії і я переживаю за своїх людей. Розголос усіх матеріалів був законним, я отримав дозвіл слідчого на оприлюднення матеріалів досудового розслідування».

Також головний поліцейський Тернопілля наголосив, що громадським активістам не потрібно боятися, що їхні розмови прослуховують правоохоронці.

«Те, що було в соцмережах, про те, що ми прослуховуємо активістів, громадських діячів – ні в якому разі цього не робиться. Ніяких зборів інформації по громадських активістах, по їх руху, політичній діяльності ми не проводимо. Цю інформацію про Філя я отримав тільки через слідчі дії по підсудному. У будь-якому разі усі дозволи на проведення негласних слідчих дій надаються Апеляційним судом, погоджуються прокурором, будь-яка діяльність поліції, щодо проведення негласних слідчих дій, фіксується. Я і підлеглі мені люди готові нести відповідальність за слідчі дії, які ми проводимо», – додав Олександр Богомол.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Тернопільським наркоторговцям дали 12,5 років на трьох

Завтра тернополяни народжуватимуться у вишиванках