Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині виробництво продуктів харчування скоротилося на 20%

Тернопільська область зменшила виробництво м’яса, борошна та хліба

пром-харчВиробництво продуктів харчування скоротилося на 20%. Найбільше у Гусятинському, Чортківському, Бучацькому і Бережанському районах.

Навіть така цифра є відчутною для промисловості Тернопільщини, оскільки харчова галузь – це майже 50% з усього виробництва. Повернути підприємствам колишні прибутки, а заодно й покращити інші об’єкти промисловості планують реалізувавши 26 інвестиційних проектів з модернізації обладнання та випуску нової продукції.

Про деякі розповіла начальник департаменту економічного розвитку Тернопільської ОДА Галина Воляник.

«Наприклад, ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна» розпочало реалізацію нового проекту, першу чергу якого мають завершити у червні-липні. Також ТОВ «Христина» розпочало будівництво фабрики із виробництва гофрокартонної тари – це для Бережанщини майже 100 додаткових робочих місць.  Модернізацію виробництва ковбасної продукції та м’ясних консерв провели і на тернопільському м’ясокомбінаті корпорації «Агропродсервіс». Там працює більше як 100 осіб сьогодні, а до кінця року збільшаться потужності і створять нових 300 робочих місць. Також модернізовано виробництво і на ПАТ «Березовицький комбінат «Будіндустрія», що підвищить конкурентоздатність продукції».

Попри спад у харчовій галузі в ОДА загалом фіксують збільшення виробництва промислової продукції від початку року на 6%.

Водночас у 2016 році такої продукції вдалося реалізувати на 43% більше, ніж у відповідний період минулого року, тобто на Тернопільщині продали промислових товарів на 3,5 млрд. грн.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

На Тернопільщині аферист продавав трактор, аж поки за нього не взялася поліція

Елітний іноземний алкоголь розливали у пляшки у тернопільському гаражі