Тернопільська область зменшила виробництво м’яса, борошна та хліба
Виробництво продуктів харчування скоротилося на 20%. Найбільше у Гусятинському, Чортківському, Бучацькому і Бережанському районах.
Навіть така цифра є відчутною для промисловості Тернопільщини, оскільки харчова галузь – це майже 50% з усього виробництва. Повернути підприємствам колишні прибутки, а заодно й покращити інші об’єкти промисловості планують реалізувавши 26 інвестиційних проектів з модернізації обладнання та випуску нової продукції.
Про деякі розповіла начальник департаменту економічного розвитку Тернопільської ОДА Галина Воляник.
«Наприклад, ТзОВ «СЕ Борднетце-Україна» розпочало реалізацію нового проекту, першу чергу якого мають завершити у червні-липні. Також ТОВ «Христина» розпочало будівництво фабрики із виробництва гофрокартонної тари – це для Бережанщини майже 100 додаткових робочих місць. Модернізацію виробництва ковбасної продукції та м’ясних консерв провели і на тернопільському м’ясокомбінаті корпорації «Агропродсервіс». Там працює більше як 100 осіб сьогодні, а до кінця року збільшаться потужності і створять нових 300 робочих місць. Також модернізовано виробництво і на ПАТ «Березовицький комбінат «Будіндустрія», що підвищить конкурентоздатність продукції».
Попри спад у харчовій галузі в ОДА загалом фіксують збільшення виробництва промислової продукції від початку року на 6%.
Водночас у 2016 році такої продукції вдалося реалізувати на 43% більше, ніж у відповідний період минулого року, тобто на Тернопільщині продали промислових товарів на 3,5 млрд. грн.
Світлана КРИЧКІВСЬКА