Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині медики уже два місяці сидять без зарплати

У Золотопотіцькій лікарні немає медикаментів, а лікарі уже 2 місяць без зарплати

зарплата1-300x206Лікують 23 тисячі населення, а коштів виділили, як на 11 тисяч жителів, тобто на 2016 рік всього лиш 4 млн. 3 тис. грн. – така реальність для Золотопотіцької районної комунальної лікарні.

Адже медичний заклад віднесли до новоутвореної Золотопотіцької територіальної громади у Бучацькому районі, у якій проживає 11 тис. людей. Оскільки в лікарні медичну допомогу надають для вдвічі більшої кількості пацієнтів, сьогодні грошей бракує як на діяльність закладу, так і на медикаменти.

Нічим у Золотопотіцькій лікарні оплатити і медикаменти – аптеки надали препаратів на 80 тис. грн. і допоки за ліки не заплатять, у борг більше не надаватимуть.  Стільки ж завинили у медичному закладі за енергоносії. Ще 43 тис. грн. потрібно сплатити за флюоро- і ренгенплівку, 78 тис. грн. – за послуги лабораторії.

Заразом, нічим розрахуватися у лікарні і з працівниками – заробітну плату досі боргують за квітень. І така ситуація буде вкінці травня і червня, розповіла депутат обласної ради Надія Заріцька.

«На невідкладну допомогу уже немає жодного препарату. Колеги – це є критична і страшна біда (звертається до депутатів Тернопільської обласної ради – ред.) – нам район додав мільйон гривень, тому що я розумію, що ми знаходимося під юрисдикцією районної ради, нас ще ніхто звідти не викинув, що ми вже повністю відійшли з району. На сесії обласної ради мало бути 180 чоловік, я переконала людей, що спочатку потрібно звернутися до вас, можливо тут щось вирішать. Я дуже прошу обласна раду та адміністрацію посприяти нам в цьому».

Проте однозначної відповіді від обласної влади депутат не отримала.

«Я передам ваше прохання головам обласних адміністрації і ради», – відгукнувся перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Чиновник, який взяв 50 тисяч хабара, за 100 тисяч вийшов на волю

Убивці таксистки зі Збаража вигадують різні версії, аби затягнути слідство