Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Мер Тернополя уже вдруге скористався своїм правом вето

Міський голова Тернополя Сергій Надал 4 травня наклав вето на одне із земельних питань, яке нещодавно на сесії прийняли депутати міської ради.

Надал3Йдеться саме про рішення щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0978 га за адресою вул. Шептицького, 34 приватному підприємству «Оранж А».

Мер Тернополя причину накладення вето пояснює тим, що ряд кіосків цієї фірми розміщені в охоронній зоні і наразі у суді перебувають позови КП «Тернопільводоканал» до ПП «Оранж А» про знесення будівель.

У зв’язку з цим міський голова пропонує повторно розглянути питання про виділення дев’яти соток землі в районі ринку для підприємства “Оранж А” на позачерговій сесії міськради.

Цікаво, що позачергову сесію міськради Сергій Надал скликає на четвер, 5 травня. Розпорядження про позачергову сесію видає у середу, 4 травня.

Слід нагадати, що подібна ситуація уже була у січні цього року, коли міський голова наклав вето на рішення депутатів про недовіру головному архітектору міста Василю Бесазі. Позачергову сесію Сергій Надал скликав на сам Святвечір спеціально для того, щоб депутати не змогли зібратися у передсвятковий період і відповідно не змогли подолати вето.

Дещо аналогічна ситуація відбувається і зараз. Сергій Надал мав можливість скликати позачергову сесію на минулому тижні, скажімо, у вівторок чи середу.

Але він знову ж таки обирає час, який найбільш сприятливий для того, щоб сесія не відбулася через відсутність кворуму, або якщо й буде кворум, то щоб не вдалося подолати вето 2/3 голосів.

Адже цього тижня лише 3 робочих дні і чимало людей, які працюють у приватних структурах, влаштовують собі травневі відпустки.

Хто із депутатів Тернопільської міської ради найбагатший?

У Тернополі порушник громадського спокою і гадки не мав, що перебуває у розшуку