Лікарі кажуть, що шкірвендиспансер хочуть закрити, бо це приваблива земля у центрі міста

Подумати двічі, перед тим як закрити шкірвендиспансер, змусили чортківчани депутатів Тернопільської обласної ради

Оптимізація – явище далеко не нове для української медицини. І сьогодні реорганізація чи  закриття нависає над закладами шкірно-венерологічної служби Тернопілля. За свій диспансер сьогодні на сесії обласної ради заступилися чортківчани, тому питання реорганізації усіх шкірно-венерологічних диспансерів Тернопільщини депутати обласної ради вирішили взагалі не розглядати.

Не закривати Чортківський обласний комунальний шкірно-венерологічний диспансер депутатів обласної ради просять і лікарі, і пацієнти. На присутність чортківчан у залі засідань Тернопільської обласної ради були змушені відреагувати і депутати з Чортківського району.

«Ми зустрінемося з вами, обговоримо і приймемо на місці оптимальне рішення. Ніяких дурощів по диспансері у Чорткові не буде, то ми вам обіцяємо. Нам стидно, що ми депутати обласної ради з Чортківського району, а ви приїхали сюди, в Тернопіль, відстоювати свої інтереси. Я з головним лікарем диспансеру взагалі вперше лише вчора ввечері говорив. Треба виясняти, чому заклад погано працює, коли має обслуговувати 5 районів. Для чого тримати лікарню, якщо там не лікуються люди», – зазначив депутат обласної ради Василь Висоцький.

Проте працівники закладу і його головний лікар вважають, що причина реорганізації диспансеру криється не у якості наданих послуг чи кількості пацієнтів, а банально у території, розташованій у центральній частині Чорткова.

«В роботі закладу претензія взагалі-то не звучала спочатку. Не заперечую, у нас погане обладнання. Але диспансер знаходиться уже 46 років у центрі Чорткова, може когось сьогодні дуже цікавить ця земля, тому пішла мова про оптимізацію. Нам кажуть, що заклад можуть, або повністю закрити, або приєднати до обласного диспансеру. Ми ж хочемо, щоб заклад залишився у своїх сьогоднішніх юридичний правах, як окремий диспансер», – вважає головний лікар диспансеру Тетяна Кузь.

Хоч у чортківському диспансері всього 20 ліжкомісць, місцеві жителі мають потребу у такому закладі і теж приїхали у Тернопіль захистити своє право на лікування.

«От дивіться, в мене лікування з моєю стадією є до 40 днів лежати у лікарні. Якщо закриють-оптимізують, а я чув, хочуть до Чортківської районної лікарні просто кілька ліжок додати, то це старий будинок, переповнений і так медичний заклад. Ну а який смисл залишати диспансер денним стаціонаром? Є люди з екземами, яким до Чорткова добратися тяжко, бо і там дорого, а що вже з Тернополем говорити, на місці і ліки родичі можуть їм купити, і їсти підвезти», – говорить пацієнт Андрій Бакаліс.

Питання реорганізації Чортківського комунального шкірно-венеричного диспансеру може прозвучати знову на наступній сесії обласної ради. Проте до цього часу місцеві депутати, медики і громадськість мають з’ясувати, які умови реорганізації будуть найкращими для усіх. Та все ж останнє слово залишиться за депутатами обласної ради, які мають затвердити майбутнє закладу.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

 

-

This website uses cookies.