Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Картину маленької тернопільської художниці Соломії Борух виставлено на аукціон (ФОТО)

7 травня в тернопільській арт-кавярні «Зернятко» представили виставку робіт юної тернополянки Соломії Борух «Кольорове дитинство» — загалом 16 картин олійними фарбами в яскравих, барвистих тонах.

худ124 березня Соломійці виповнилося 11 років. Дівчинка навчається в 4 класі Тернопільської спеціалізованої школи № 5 із поглибленим вивченням іноземних мов. Малювати навчалася у школі народних ремесел у викладача Христини Богданівни Прус.

Три роки тому за свої роботи гуашшю здобула Гран-прі на конкурсі «Talent Show» від клубу «Компас». Соломійчині малюнки неодноразово були представлені на виставках школи народних ремесел і в класі, де вона навчається.

— У п’ять років я намалювала олівцем мамин портрет, — розповідає маленька художниця. — Мама була вражена моєю роботою і віддала мене навчатися малюванню у школу народних ремесел. Перемога на конкурсі юних талантів додала віри в себе і підштовхнула далі вчитися мистецтву і продовжувати творити. Свої картини я дарую рідним і друзям, продаю. Найбільше люблю малювати котиків і совенят. Захоплююся творчістю Марії Приймаченко, яка є для мене прикладом для наслідування. В майбутньому мрію стати відомою художницею і відкрити в Америці власну картинну галерею. Безмежно вдячна коханій матусі за розуміння і підтримку.

худ2 худ3

худ4 худ5

Картину «Тепла насолода» Соломійки Борух виставлено на доброчинний аукціон, який триватиме з 7 до 26 травня. Виручені кошти будуть спрямовані тернопільському дитячому будинку «Малютка». Щоб долучитися до акції, необхідно в коментарях до картини в мережі Facebook https://www.facebook.com/solomiia.borukh?fref=ts вказати більшу вартість, ніж у попереднього аукціонера.

Андрій ОМЕЛЬНИЦЬКИЙ.

Фото автора.

На Тернопільщині 78-річний велосипедист загинув у ДТП

На Тернопільщині сторожа АЗС пограбували та вдарили ключем по голові