Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Євген Філь вважає, що поліцейським його кандидатура у кадровій комісії невигідна

«Якщо раніше я мав сумніви чи йти у комісію, то зараз спеціально хочу, щоб люди не думали, що можна робити свої справи закулісно і це не буде відомо засобам масової інформації і широкій громадськості» – Євген Філь.

Філь1Звинувачений головним поліцейським Тернопільської області Олександром Богомолом у зв’язку із криміналом Євген Філь стверджує, що знає підсудного Олега Вардинця як засновника фестивалю «Байди», бо і сам щороку влаштовує фестиваль «Цвіт вишиванки».

Обраний 3 березня у кадрову комісію при обласній поліції Тернопільщини учасник бойових дій в Афганістані, громадсько-політичний діяч Євген Філь наголошує, говорив із підсудним про прапори, оскільки виготовляє і продає національні сувеніри. А сказав Вардинцю, що допоможе йому у кримінальній справі і поліцейськими, щоб розрадити.

«Так, я говорив, що тепер є у кадровій комісії і що непорядні поліцейські мають піти, але що насправді я можу зробити у кримінальній справі, який в мене може бути вплив? Чого Олександр Богомол, цитуючи нашу розмову, її монтував, а не подав повністю? А фразу Вардинця: «Вони мене катували цілий рік, вони не хочуть зрозуміти, мене катували, а я їм кажу: «хлопчики, не получиться, не получиться,бо в мене є такі друзі як Євген Філь» – взагалі вмонтували у нашу розмову з якоїсь іншої розмови Вардинця з іншою людиною».

Євген Філь також наголосив, що окрім поліцейських, бути у кадровій комісії йому нічого не перешкоджає. Адже судимостей у нього немає і на обліку у нарколога він не перебуває.

«В мене є один злочин перед громадськістю – це коли палили міліцію, я був всередині і її захищав, я був також отравлений газами, дівчат з міліції опускав на шнурку, щоб вони не згоріли». – каже Євген Філь.

За гідність Євгена Філя заступилися громадські активісти Тернополя, які вважають, що прослухувати суспільних діячів і брати їхні жартівливі висловлювання за серйозні переконання неприпустимо.

«Стосовно Філя – знаємо один одного від Гельсінської спілки, він був у Чорткові, мене судили у Березілі. Коли у цій комісії є людина, яку не купиш і не настрашиш, яка має авторитет – він небажаний. Я скоро буду мати інформацію, хто замовник такого наклепу. Побачимо, кого вибирає обласна рада, якщо Філя усунуть з комісії», – вважає представник громадської організації «Тризуб»  Іван Сута.

«Найбільше обурює нас активістів, як хтось може сказати «майданутих» те, що система нас глушить, але поки ми можемо на ногах стояти – ми і будемо. Ніякі полковники, підполковники чи генерали не зламають наш дух, це я можу запевнити. Але обурює, що якщо був дозвіл на оприлюднення інформації, яка стосується підсудного Вардинця , то чого оприлюднили сторону Філя, висловлювання якого не мали жодного стосунку до комісії? Ми, громадські активісти, зараз невпевнені чи нас теж не слухають», – додав керівник громадської організації «Автомайдан Тернопіль» Дмитро Гайдуцький.

Хто матиме більший вплив на депутатів обласної ради, Філь чи Богомол, хто займе місце Євгена Філя у кадровій комісії, якщо наші депутати його усунуть – усе це стане відомим на наступній сесії Тернопільської обласної ради.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

На Тернопільщині прощались з відомим волонтером

Освітян Тернопільщини готують до викладання нового предмету з толерантності (ВІДЕО)