Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі продають оборонне підприємство. Може кому треба?

Акції ПАТ Тернопільський радіозавод «Оріон» продаватимуть у червні.

орион1Однак поки що жоден із покупців не зацікавився нашим підприємством і не подав заявку на участь в аукціоні. А навіть, якщо такі знайдуться – їхнє ім’я буде покрите таємницею, допоки не розпочнуться торги. Підприємство продадуть покупцю, який продовжить багаторічну справу заводу – виробництво радіотехніки.

«Цільове призначення заводу не міняється, це одна із умов, що підприємство має дальше працювати у сфері радіотехніки, виробляти радіочастотні прилади і все, що  з ними пов’язано. Можливо що завод виконуватиме якісь додаткові функції, цього ніхто не забороняє, але профільна робота має виконуватися. До того ж на підприємстві є спецрежими і по обороноздатності країни зокрема замовлення. Хоч і мало загалом в Україні замовляють, всього 20%, решту із заводу експортують за кордон, за рахунок чого виживають», – розповів керівник Регіонального відділення Фонду Держмайна у Тернопільській області Руслан Белошицький.

Експерти уже визначити вартість заводу «Оріон», але таку інформацію у Фонді держмайна теж поки що не кажуть. Адже на початку червня її мають оприлюднити в офіційному виданні Фонду «Відомості приватизації».

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Уродженець Хмельницької області безвісти зник на Тернопільщині

У Тернополі готуються до можливих провокацій на 9 травня