Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі працівники третьої міської лікарні погодилися на реорганізацію закладу

Якою буде реорганізація Тернопільської міської комунальної лікарні №3 для працівників і пацієнтів, трудовому колективу на зборах роз’яснив головний лікар Юрій Лазарчук.

третя-лікарня3Ще перед прийняттям такого рішення депутатами міської ради, керівник медичного закладу стверджував, що говорив про реорганізацію з підлеглими неодноразово.

Проте депутати зобов’язали лікаря проводити роз’яснювальні бесіди і надалі, аби працівники усвідомлювали, що за ними збережуться робочі місця та усі права.

Як ствердив Юрій Лазарчук, усі 352 працівників з державної установи будуть за прізвищами переведені на ті ж самі робочі місця у третій лікарні, тільки вже із статусом комунального підприємства.

Але установа більше не керуватиметься Бюджетним кодексом, за яким державна субвенція та інші кошти проходили через казначейство, а Господарським кодексом, який дозволятиме лікарні утримувати кошти субвенції, благодійних внесків, а також з платних послуг на своєму банківському рахунку.

«Жителі Дружби, Кутківець і Пронятину не платять уже шостий рік ні благодійних внесків, ні за платні послуги, ні за УЗД чи ренгенплівку. У разі нашої реорганізації це також буде за ними закріплене, за них платить держава. Так само держава платить за енергоносії, нам зарплату і мінімально ліки. Всі зобов’язання по трудовому договору, відпустки, які невикористані, будуть перенесені працівникам і в новому трудовому договорі. Ця зміна призведе до покращення якості надання медичних послуг і нашої бази – ці роз’яснення ми вели, ведемо і будемо», – пояснив Юрій Лазарчук.

третя-лікарня2 третя-лікарня1

За лікарнею закріплено 30 тисяч пацієнтів Тернополя. Водночас там медичну допомогу надають і решті населення, яке звертається у заклад. Проте у статусі державної установи третя лікарня отримує фінансування лише на 20% від потреби.

«Питання фінансування є визначальними, яке фінансування, така і медицина. Допоки не вирішиться це питання, допоки в нас в Україні не запрацює страхова медицина, коли людям в екстрених випадках лікування буде оплачувати страховий поліс, лікарі будуть ворогами народу і нічого не зміниться. У цьому плані господарське питання це перший крок до страхової медицини і якості послуг», – додав голова профспілкового комітету третьої лікарні Олег Закопняк.

Ознайомившись детальніше із запропонованою реорганізацією у працівників тернопільської третьої лікарні не залишилося жодних заперечень, люди підтримали утворення комунального підприємства і повернулися до лікування пацієнтів.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Настасові відкриють відреставрований пам’ятник Т.Шевченку, який встановили, обдуривши КГБ

У Тернополі «промишляє» 5 грузинських груп квартирних злодіїв