Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі весняний призов проходить за планом, строковики приходять у військкомати вчасно

Уже завтра, в середу та в п’ятницю військові комісаріати Тернопільщини відправлятимуть строковиків у військові частини України.

катинський3Відправки військовозобов’язаних, призваних цієї весни на строкову службу, у частини відправляють ще з минулого тижня.

«Якщо буде ухилення від військової служби, то в подальшому, під час проведення спеціальної перевірки, яка здійснюється через військові комісаріати, громадяни не зможуть займати державні, керівні, або інші посади в органах державної влади чи місцевого самоврядування. Також звертаю увагу на те, що відправка йде у навчальні центри, ні в якому разі військовослужбовців строкової служби не будуть відправляти у зону АТО, тому деякі голови новоутворених громад, сільських рад, звертаюся до вас: не лякайте марно людей!», – наголосив військовий комісар Тернопілля Володимир Катинський.

Близько 500 призваних до кінця травня закликатимуть прийти у військкомати області. Згодом, після проходження медичних комісій, строковики поповнять лави Збройних Сил України. Дехто з 1 червня служитиме у частинах інших військових формувань: у Національній гвардії, Державній прикордонній службі та у Державній службі спеціального транспорту.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

“Тернопільобленерго” можуть продати за 50 мільйонів доларів

Через нестабільну політичну ситуацію тернополянин намагався покінчити життя самогубством