Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільський нардеп каже, що продав свою кондитерську фабрику без офшорних компаній

Екс-мер Тернополя, а тепер народний депутат України Роман Заставний стверджує, що продав свій бізнес, в томі числі і шоколадний. Нардеп каже, що продавав довго, але обійшовся без послуг офшорних компаній.  

Заставний2Нагадаємо, нещодавно Президент України Петро Порошенко став одним із фігурантів так званого офшорного скандалу. Свою присутність у панамських списках глава держави пояснив тим, що офшорні компанії обрали, аби концерн «Roshen» став більш привабливим для потенційних покупців з-за кордону.

Цікаво, що тернопільський нардеп Роман Заставний свого часу теж мав солодкий бізнес – місцеву кондитерську фабрику “Тера”. Тож ми поцікавилися, чи справді Роман Заставний продав цей бізнес і чи не використовував при цьому офшори?

«Не все вдається так швидко, я продав всі активи лише у 2010-2011 роках. А це частки у кондитерській фабриці «Тера», у ВАТ «Птахофабрика Тернопільська», у теребовлянському комбінаті хлібопродуктів – я всі свої активи продав, як обіцяв. І це не лише виконання обіцянки, це дає більшу незалежність у ролі політика, тоді на тебе менше впливу мають, ти більш розкований. Ну, і щоб в українських реаліях бізнес розвивався, дуже важливо, щоб ним займався сам власник”. – розповів Роман Заставний.

Водночас народний депутат запевнив, що до офшорів жодного стосунку немає.

«Я ніколи не використовував і не буду використовувати офшори – для політика і для людини, які заробила такі статки, дуже важливо показати джерело своїх доходів. Потрібно бути цілком відкритим, тому що приховати доходи – це помилка вчорашнього дня, за яку потрібно буде розплачуватися все життя. Я думаю, що це не дуже добрі кроки, особливо, коли це стосується українських політиків. З іншого боку це не завжди оцінюється в українському суспільстві, адже і на місцевому рівні і на загальнодержавному часто до влади в нас проходять справжні бандити», – додав Роман Заставний.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Сьогодні ФК “Тернопіль” проводить найважливіший матч сезону

Польський “консул” видурив у жительки Тернопільщини 94 тисячі гривень