Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині засудили банду фальшивих міліціонерів

На Тернопільщині засуджено організовану групу, яка, представляючись працівниками міліції, вимагала кошти за непритягнення громадян до кримінальної відповідальності

наручники9

Про це сьогодні, 25 травня, повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Прокуратура області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно трьох учасників організованої групи, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 190 КК України (замах на вчинення шахрайства та шахрайство).

У суді доведено, що учасники організованої групи, один з яких перебував у місцях позбавлення волі, вчинили 5 епізодів шахрайства та заволоділи коштами громадян у сумі понад 60 тис. грн.

Зокрема, обвинувачені, представляючись по телефону працівниками міліції, повідомляли жителям міста Тернополя недостовірну інформацію про те, що їхні родичі перебувають у відділах органів внутрішніх справ за нібито вчинення кримінальних правопорушень та вимагали у потерпілих сплатити грошові кошти за непритягнення їх до кримінальної відповідальності.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду організатора та двох співвиконавців організованої групи в залежності від ролі кожного у вчиненні злочинів засуджено від 5 до 5,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Тернополі оголосили конкурс на посади директора драмтеатру та директора філармонії

Надія Савченко повертається в Україну!