Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські поліцейські проти громадського діяча Євгена Філя

Учасника бойових дій в Афганістані, громадсько-політичного діяча Євгена Філя звинуватили у зв’язку з криміналом.

атестацияДо поліцейської комісії, яка відбиратиме кандидатів у поліцію Тернопільщини і контролюватиме переведення на вищі посади, з обласної ради відібрали двох претендентів. Про це державних посадовців попросили у Головному управлінні Національної поліції Тернопільщини.

Однак тепер поліцейські стверджують, що один із представників обласної ради – Олександр Філь має кримінальні зв’язки і не хочуть, щоб він мав доступ до відбору поліцейських на службу у нашому краї.

«В мене є постанова про розголошення відомостей досудового розслідування у кримінальному провадженні №1201501000000082 від 11 лютого 2015 року., – розповів депутатам обласної ради т.в.о. начальника обласної поліції Олександр Богомол. В ході слідчих дій ми встановили розмову між підозрюваним і шановним представником обласної ради Філем Євгеном Васильовичем. Там вітаються чоловіки і підозрюваний каже:

– Я вже вдома на теренах.

Євген Філь – Нам би варто зустрітися.

П. – Так, нам би варто зустрітися, я готовий до цього. Ще немає прапора українського на моїй щоглі (розмовляють про прапор, щоб повісити на цьому подвір’ї, уточнює Олександр Богомол).

Є. Ф – А ви знаєте, який я зараз ранг займаю?

П. – Не знаю.

Є.Ф. – Вся міліція – я членом комісії по призначенню всіх.

П. – Правильно, їх треба всіх нах..р вигнати і нових набрати.

Є.Ф. – Правильно, а я…(перебиває підозрюваний)

П. – Вони мене катували цілий рік, вони не хочуть зрозуміти, мене катували, а я їм кажу: «хлопчики, не получиться, не получиться,бо в мене є такі друзі як Євген Філь».

Є.Ф. – Ви чуєте, хто я зараз є?

П. – Я знаю – голова комісії.

Є.Ф. – не голова, але…

– Далі вони домовлялися про зустріч і Євген Васильович говорить підозрюваному, що він його не покине, що вони друзі і все добре, – каже Олександр Богомол. Я з повагою ставлюся до Євгена Васильовича, але я попросив би депутатів переглянути таке рішення і убезпечити поліцейську комісію від кандидатів,які упереджено можуть ставитися до поліцейських».

Нагадаю, для роботи у поліцейській комісії в обласній раді відібрали двох кандидатів – Зеновія Гладчука і Євгена Філя. Першого кандидата уже затвердили у Міністерстві внутрішніх справ. Чи залишиться у поліцейській комісії Євген Філь депутати мають вирішити на наступному пленарному засіданні сесії Тернопільської обласної ради.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Тернополі зростає кількість затриманих прокурорів. Вчора зловили іще третього

Геній із Тернопільщини досі не має музею для експозиції своїх картин