Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Самопоміч” пропонує Барні нарешті братися за роботу, а не витрачати мільйони на піар

Мільйони на піар влади пропоную спрямувати на медикаменти хворим дітям. Таку позицію озвучив голова фракції «Об’єднання Самопоміч» в Тернопільській обласній раді Віталій Фидрин напередодні сесії, яка відбудеться 12 травня.

ФидринНа думку політика, депутатський корпус має відповідально поставитися до голосування проекту рішення щодо змін обласного бюджету.

– У поданні обласної державної адміністрації йдеться про розподіл понад 36 мільйонів вільних залишків та коштів від перевиконання спеціального фонду бюджету. – зазначає Віталій Фидрин. – Для бідної на фінансові ресурси Тернопільщини це значна сума, яку можна використати для розвитку області. Без впровадження інновацій та якісних інвестицій в освіту ми приречені ще довго бути в «хвості» економічного розвитку серед областей.

Натомість так сказати про пропозицію ОДА я не можу. І це у військовий час, коли державі дорога кожна гривня. Поряд з необхідними проектами, що передбачають фінансування реконструкції важливих об’єктів соціального-культурного призначення, «заховані» кошти на відвертий піар влади. Наприклад, депутатам пропонують виділити 1 мільйон гривень на забезпечення висвітлення діяльності обласної ради в засобах масової інформації та 400 тисяч гривень на аналогічну статтю витрат для обласної адміністрації та фінансування газети «Свобода». У цьому плані хотів би порадити керівникам області брати приклад з Дніпропетровщини, де влада відмовилась піаритися за комунальні гроші, вважаючи, що найкращий піар – це ефективна щоденна праця, про результати якої журналісти самі захочуть сказати і написати.

Я вже не кажу про виділення коштів за різними статтями витрат на проведення круглих столів, семінарів, лекцій та видання буклетів та рекламних проспектів, а також значні кошти на закордонні відрядження. Цим «грішать» підрозділи, які займаються економічною політикою області. Зокрема, департамент економічного розвитку і торгівлі та управління міжнародного співробітництва і фандрайзингу. На цей напрям сукупно планується витратити понад мільйон гривень. На мою думку, кошти за цими статтями можна було б ефективно використати, якби вкласти у підведення комунікацій до інвестиційно-привабливих територій, які є в розпорядженні обласної влади. Це в довгостроковому періоді стимулюватиме прихід інвесторів та збільшення робочих місць. Власне, спрямованість видатків бюджету «на проїдання», а не на мультиплікацію розвитку «Самопоміч» вважає вадою бюджетного планування. Якщо ми хочемо, щоб наш край розвивався і мав перспективу зростання, то повинні думати про майбутнє вже сьогодні.

Ще один момент, на який «Самопоміч» звертає особливу увагу, — це обгрунтованість видатків, на які планується витратити кошти. На це неодноразово звертали увагу представники громадського сектору. Зокрема, по деяким об’єктах у нас є серйозні застереження. Наприклад, наші фахівці дослідили, що на обладанні подібного типу можна зекономити десятки, а то і сотні тисяч гривень. Також, ще під час прийняття програм наші депутати мали серйозні зауваження до програми розвитку агропромислового розвитку та програми «Власний дім» в частині прозорості надання і використання коштів.

Тому за редакцію змін до бюджету, запропоновану ТОДА фракція «Самопоміч» голосувати не буде. Натомість ми пропонуємо внести зміни в проект рішення, спрямувавши заплановані видатки на піар та інші представницькі видатки, а також додатковий ресурс бюджету, що захований у фінансуванні інших програм, на придбання медикаментів для безкоштовного медичного лікування дітей з області в КУТОР «Тернопільська обласна дитяча лікарня». Навіть в умовах тотального безгрошів’я норму Конституції про право на безкоштовну медицину ніхто не відміняв і в частині дітей – наш обов’язок це зробити. Вважаю, це більш раціональним витрачанням коштів платників податків, ніж те, що пропонується обласною владою.

 

Жителю Тернополя повідомили про підозру у вчиненні вбивства на Привокзальному майдані

Існують випадки, коли люди порушують санітарні зони, а потім самі ж виставляють претензії до роботи свинокомплексів – експерти