Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Міліціонер, який у “ніч гніву” врятував тернополян від кровопролиття, потрапив під люстрацію

У ніч з 18 на 19 лютого 2014 року тернополян врятував від кровопролиття тодішній заступник начальника обласного управління поліції полковник Василь Облещук

облещук (1)Про події дворічної давності сьогодні, 16 травня, під час прес-конференції частково розповів відомий громадський діяч Євген Філь.  

«В мене є один злочин перед громадськістю – це коли палили міліцію, я був всередині і її захищав, я був також отравлений газами, дівчат з міліції опускав на шнурку, щоб вони не згоріли. Тоді Сак дав наказ стріляти по громаді і начальник міської міліції вже роздав автомати то я звернувся, кажу Облещуку: «я вимагаю, щоб ви скавули наказ Сака, ви розумієте, що зараз буде?». Тоді Облещук сказав «Я своїм наказом відміняю наказ Сака і беру усю відповідальність на себе» і всі автомати були сховані, жодного вистрілу не відбулося». – розповів Євген Філь.

Нагадаємо, під час Революції Гідності в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року у Тернополі палили приміщення міліції, прокуратури та частково СБУ.

Із оприлюднених телефонних розмов міліції відомо, що тодішній начальник обласного управління МВС Віктор Сак віддав наказ стріляти у протестуючих, але цей наказ не був виконаний.

Зі слів Євгена Філя виходить, що Василь Облещук є однією із ключових фігур, завдяки якій вдалося уникнути кровопролиття.

Слід зауважити, що після Революції Гідності Василя Облещука призначили начальником Тернопільського обласного управління МВС. Але згодом він був змушений піти на пенсію, оскільки на нього поширювався прийнятий закон про люстрацію.

Освітян Тернопільщини готують до викладання нового предмету з толерантності (ВІДЕО)

Завтра у Тернополі під час пікету міську раду обмотають червоною стрічкою