Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Відеокамери зафіксували обличчя нападників, які вбили активіста Віталія Ващенка

Камери відеоспостереження зафіксували обличчя нападників, які у Кременці вбили громадського активіста Віталія Ващенка.

Ващенко1Про деталі розслідування вбивства голову фракції «Громадський Рух «Народний контроль» у Кременецькій міській раді і громадського активіста на сесії обласної ради розповів Олександр Богомол.

Нагадаю, 26 травня, близько 23 години на території власного підприємства Віталія Ващенка до смерті побили двоє невідомих. У поліції вважають, що причиною цього була громадська і політична діяльність загиблого. Адже Віталій Ващенко намагався викривати злочинну діяльність у державних структурах рідного міста.

Як розповів головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол, на місці події правоохоронці знайшли дві кепки злочинців. Окрім того є і двоє свідків трагедії, у Кременці відеокамери зафіксували обличчя вбивць, оскільки вони перебували у місті 3 дні перед тим, як напасти на Віталія Ващенка.

«Ми відстежили уже власника і трьох осіб, яким перепродавали автомобіль, яким пересувалися злочинці і тепер встановлюємо їх – останніх користувачів. Маємо достатньо вихідної інформації, слідчої бази, щоби встановити злочинців і доказати цей злочин. Але поки що поліція працює по декількох областях і результати розслідування ми вам обов’язково повідомимо. Зрозумійте, що закон забороняє мені розповідати про те, які негласні слідчі дії ми проводимо, але потерпілій стороні, дружині, ми надамо можливість ознайомитися із кримінальним провадженням, зібраними матеріалами у будь-який момент. Судячи з того, як вели себе злочинці на місці події, вбивати Ващенка вони не хотіли, але як склалися обставини, що людина загинула», – розповів Олександр Богомол.

Проте тіло політика і громадського активіста було настільки понівечене, що поліцейські не можуть встановити, який із ударів був смертельним. Окрім того, Олександр Богомол зазначив, що у Кременці були люди, які попереджали активіста про те, що за ним стежать навіть на його вулиці. Однак ніхто не повідомив про це у поліцію і трагедії уникнути не вдалося. Тепер громадські активісти Тернополя, із Самооборони Майдану, ВО «Автомайдан» та Ради бізнесу Тернопілля вимагають у поліції щотижневого звіту у розслідуванні.

Однопартієць з Тернополя Володимир Болєщук наголосив, іншої причини вбивства, як діяльність Віталія Ващенка, бути не може.

«Не кожен день у нас така страшна подія відбувається – це щоб додому прийшли і забили до смерті…тепер найголовніше встановити вбивць і замовників, бо Віталій Ващенко був не лише патріот і депутат місцевої ради, він був розслідувачем у багатьох кримінальних справах по вирубці лісів, у галузі освіти, бездіяльності місцевої влади, і в той день, власне, коли його вбили, наші журналісти «Народного контролю» були з ним у місцевій прокуратурі , у місцевому суді.  Це десь була 15-16 година, а вже о 22 годині його вбили..Багато він боровся із правоохоронною системою, тому для Олександра Богомола розслідування цього вбивства має бути справою честі».

На сесії обласної ради Тернопільщини депутати проголосували і за те, щоб тимчасова контрольна комісія, до якої входитиме по 2 представника усіх фракцій, стежила за перебігом розслідування вбивства не лише Віталія Ващенка, а й смерті голови фракції ВО «Свобода» у Борщівській міській раді Володимира Яворського.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Тернопільський радник Авакова прокоментував свою присутність у списках “чорної каси” Партії регіонів

На Тернопільщині автомобіль переїхав чоловіка, який спав на обочині