Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі третя міська лікарня стане некомерційним підприємством

Реорганізацію міської комунальної лікарні №3 планували провести ще з 2013 року.

ЛазарчукТоді проводилися збори працівників медичного закладу, спілкувалися і з громадськістю. Але таку реформу усі, окрім керівництва лікарні, сприймали категорично проти. Тепер реорганізація є вимогою часу, адже Міністерство охорони здоров’є не виділяє достатньо коштів навіть на оплату праці медиків.

А саме їх, працівників комунальної лікарні Тернополя №3, керівник закладу Юрій Лазарчук гарантує не звільнити після реорганізації. Також лікарня, як некомерційне комунальне підприємство, і надалі надаватиме безкоштовні послуги жителям мікрорайону «Дружба» і Кутківців.

«Сьогодні комунальна лікарня №3 підпорядковується Бюджетному кодексу , а комунальне підприємство буде підпорядковуватися Господарському кодексу: ми будемо отримувати бюджетні кошти, але власні кошти ми будемо використовувати згідно з Господарським кодексом. Є можливість відкривати депозитні рахунки, брати в лізинг те чи інше обладнання під свої гарантії, а гроші, які ми заробляємо, можемо більше не направляти через казначейство. Окрім того, в умах децентралізації, громади хочуть укладати договори з тими чи іншими лікувальними закладами і комунальне підприємство зможе заключити прямий договір на надання медичної допомоги пацієнтам тієї чи іншої громади. Жоден працівник, який працює сьогодні у нас згідно з штатним розписом, не буде звільнений у ході перетворення», – пояснив головний лікар Тернопільської комунальної лікарні №3 Юрій Лазарчук.

За роботою реорганізованої третьої лікарні Тернополя стежитимуть медична комісія та контролю комунального майна міської ради.

Рішення про реорганізацію третьої лікарні прийматимуть на наступній сесії міськради.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

100 тернополян, які підключили автономне опалення, мають серйозні проблеми

З Тернополя повезуть Великодні гостинці для бійців АТО