Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі будують притулок за кошти братів-францисканців з Австралії

Спорудження соціального дому при церкві св. Апостола Петра у Тернополі триває уже кілька років. Однак францисканці не знають, коли завершать усі ремонтні роботи і туди зможуть прийти люди, потребуючі допомоги.

притулок1Спочатку соціальним будинком на Володимира Великого (домом св. Антонія) займалися волонтери тернопільського «Карітасу». Однак їм не вдалося залучити достатньо коштів на його спорудження, тому землю і споруду волонтери повернули у парафію святого апостола Петра.

«Поки що цей будинок називається соціальним. Ми не маємо чітко окреслених напрямків реалізації споруди, бо дискутуємо чи зробити там дім для пристарілих людей, у яких немає родичів і ніхто не хоче їм допомагати, – така думка поки що у пріоритеті. Але може там бути і дім для дітей вулиці, що планувалося від початку, ще коли будову розпочинав благодійний фонд «Карітас». Може до кінця будівництва виникнуть інші ідеї, проте, однозначно – ця споруда буде служити людям у потребі», – пояснив отець Юстиніан з парафії св. ап. Петра у Тернополі УГКЦ.

притулок2У соціальному будинку одночасно житимуть сестри, які опікуватимуться потребуючими людьми. Основними меценатами будівництва є  францисканці Австралії, які в рамках ордену допомагають втілювати ініціативи своїх братів в Україні.

Однак і тепер, і в майбутньому на завершення будівництва, ремонтні роботи та облаштування цього притулку потрібно ще чимало коштів і зусиль. Відгукнутися на допомогу у реалізації цього корисного для суспільства проекту може кожен, розповів отець Юстиніан.

«В цій справі ми за допомогою до держави навіть не зверталися, бо в інших випадках уже просили і знаємо, що держава не довіряє ні релігійним організаціям, ні благодійним фондам, нікому. Для того, щоб якісь кошти надати, їм чомусь потрібна громадська організація. Я не розумію такої позиції держави, тому що церква, чи то католицька, чи протистанська, або православна, стільки мають соціальних об’єктів, служінь, реабілітаційних центрів, які б держава мала організовувати. А держава не довіряє, не допомагає і для мене це, м’яко кажучи, якесь непорозуміння».

Усі, хто хочуть допомогти із створенням соціального будинку при парафії святого Петра у Тернополі, можуть звертатися за номерами телефонів: (0352) 28 95 55 і 096 828 47 13 – о. Юстиніан.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Тернопільській міській раді – лише один мільйонер

У Тернополі є більше 10 вулиць, якими не проїде поліцейська “Тойота-Пріус”