Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські «Баби» їхали на концерт до бійців передової на танках

Вони співали навіть посеред лісу, поблизу «нульовки» – межі українського війська і сепаратистів. Після їхнього концерту свій, із градів та кулеметів, розпочинали вороги.

Баби-АТОАле хоробрі тернопільські жінки, які називають себе по-простому «Баби», не побоялися навідатися до наших захисників на Схід України чи не першими із тернопільських артистів.

П’ятеро жінок із народного сатирично-гумористичного гурту «Баби», які одночасно є художніми керівниками Тернопільського центру професійно-технічної освіти, провели у компанії захисників останній тиждень березня.

У супроводі єдиного представника сильної статі Володимира Лопушинського «Баби» виступали зокрема у Мар’янці та Красногорівці, поблизу Пісків.

«Поїхати на схід нам допоміг івано-франківський лікар Остап Беркій. Ми провели 9 концертів і лише двічі виступали на сцені, решту – покинуті школи, інтернат, це позиції наших бійців. А вже за 900 м – сепаратисти.

Вояки нам дуже раділи, а ми доїжджали до них і бусом і навіть танками по мінному полю. Оце була справжня 1 лінія фронту! Зазвичай артисти виступають тільки на 3 лінії, там де бійці по-суті відсиджують собі звання учасника АТО», –  учасниця гурту «Баби» Неля Кацюбка.

Про випадки, коли населення перешкоджало бійцям виконувати обов’язки, військовики артистам не розповідали. Однак навіть противники українського висловлюють свою думку неохоче – бійці віддають частину продуктів місцевому населенню.

«Богу дякувати бійці мають що їсти, але їм бракує якраз підтримки, концертів. Ми закликаємо наших артистів не боятися і вирушати на зустріч із захисниками. До речі, на передовій воює дуже багато східняків, так, попри усі міфи, що саме жителям сходу байдуже до війни», – продовжила Неля Кацюбка.

За підняття бойового духу і розраду для бійців учасникам гурту вручили подяки від командування 14 окремої механізованої бригади та керівника військово-цивільної адміністрації  м. Мар’їнки та с. Побєда. Водночас тернопільські «Баби» не можуть забути про зустріч із Героями України та обіцяють навідатися до них знову.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Донецький “Шахтар” перемагає “Брагу” у першому матчі ¼ фіналу Ліги Європи (ВІДЕО)

Тернопільське “Текстерно” продає свій спортивний комплекс