Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Степан Барна нарешті знайшов причину, чому влада не може добудувати обласну бібліотеку

За рік перебування на посаді голови Тернопільської ОДА Степан Барна нарешті придумав гарне пояснення, щоб виправдати бездіяльність влади у добудові обласної наукової бібліотеки.

библиотекаВиявляється, довгобуд не належить Тернопільській ОДА, а перебуває у підпорядкуванні Кабміну. Тому обласна влада не може добудовувати те, що їй не належить.

«Проблеми цих довгобудів у тому, що  ми їх не можемо добудовувати через те, що вони області не належать. Бібліотека та архів є власністю Кабміну.

Я звернувся з клопотанням до Прем’єр-міністра, щоб передати обласну бібліотеку на баланс Тернопільської обласної ради з огляду на те, що Кабмін не може знайти коштів для її завершення.

Лише тоді ми зможемо вирішувати питання добудови книгозбірні власним шляхом, пропонуючи можливість залучення інвестицій, реалізації інвестиційних проектів тощо. По архіву ситуація аналогічна. Тому на сьогодні я не хочу брати відповідальності за ті об’єкти, які області не належать», – зазначив Степан Барна в одному із своїх інтерв’ю.

Щоправда, слід зауважити, що кивати на Кабмін голові ОДА аж ніяк не личить, оскільки саме Кабмін затверджував його на цій посаді і саме голова ОДА є представником виконавчої влади у регіоні.

Щодо того, хто є власником бібліотеки, то свого часу її якраз і передали Кабінету Міністрів, бо у місцевої влади не було грошей на добудову, сподіваючись, що може хоч таким чином справа зрушить з місця.

Нагадаємо, будівництво обласної бібліотеки у Тернополі розпочалося ще у 1986 році. Знаходиться довгобуд біля Площі Героїв Євромайдану.

За 30 років цей мегапроект уже втратив свою актуальність, але наразі головна проблема в тому, щоб завершити довгобуд, який розміщений у центральній частині міста та псує усю і так не дуже привабливу картину.

 

 

 

Депутати кажуть, що завтра не дозволять вносити зміни до Генплану Тернополя

У центрі Тернополя гуляти небезпечно – на голову може впасти балкон