Рейтинг тернопільських депутатів-мільйонерів очолила… начальниця ЖЕКу

Начальники ЖКГ постійно стверджують, що сфера, у якій вони працюють, дуже неприбуткова. Але, моніторинг декларацій доходів депутатів Тернопільської міської ради засвідчив протилежне.

Активісти громадського руху “Чесно” проаналізували декларації міських депутатів і ось що виявилося.

Рейтинг найбагатших міських депутатів очолила свободівка Галина Гевко, яка очолює ПП “Благоустрій”. У 2014 році вона заробила 85 тисяч гривень, а її чоловік, який очолює ПП “Люкс” отримав близько 2 млн. грн. доходу.

ПП “Благоустрій” та ПП “Люкс” – це підприємства, які обслуговують житловий фонд, а в народі такі підприємства називають просто жеками.
Цікаво, що один з тернопільських жеків очолює і син Галини Гевко. Воно й не дивно, адже, як свідчить декларація, сімейний бізнес дає непогані прибутки.

У п’ятірку найбагатших депутатів міськради потрапили також Петро Ландяк, який є власником магазину “Універсам”, Іван Сороколіт, який очолює комунальне підприємство, а його дружина займається ресторанним бізнесом.

У ТОП-5 найбагатших потрапили і два медійники – регіональний видавець “RIA плюс” Юрій Штопко та директор “Вуличного радіо” Олег Нитка.

Петро Ландяк задекларував більше мільйона гривень, Решту троє – до мільйона трохи не дотягнули.

Проте слід звернути увагу, що активісти руху “Чесно” аналізували декларації за 2014 рік.

Декларації за 2015 рік депутати не поспішають оприлюднювати. Закон від них не вимагає цього робити, оскільки депутати міськради працюють на громадських засадах і не отримують зарплати із бюджету.

Однак, на одній із попередніх сесій депутати прийняли рішення про те, щоб таки оприлюднювати свої декларації на рівних із керівництвом міськради. Тож мали б уже виконати свою обіцянку.

-

This website uses cookies.