Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Радник начальника Генштабу закликає бійців АТО не мовчати про проблеми на службі

Покращити умови військової служби у частинах України або ж знайти вихід в усіх питаннях, які виникають у бійців після демобілізації намагається радник начальника Генштабу Альона Вербицька.

ВербицькаОднак жінка каже, що один у полі не воїн, то ж відвідує міста нашої держави, аби знайти помічників на місцях.

На Тернопільщині Альона Вербицька домовилася про співпрацю з волонтерами Логістичного центру допомоги бійцям АТО, до яких з усіх районів нашої області зможуть звертатися вояки та їхні родини.

У свою чергу Альона Вербицька обіцяє посприяти у вирішення проблем військовиків на рівні вищого командування Збройних Сил.

«Сьогодні я працюю одна, а звернення від бійців та їхніх родин приходять з усієї України. До цієї роботи я була волонтером і займалася медичним забезпеченням, більшість часу, по кілька виїздів на тиждень я проводила в АТО. Але тепер, оскільки я займаюся питаннями, які можна вирішувати через вище керівництво, оперативне командування і керівників напрямків забезпечення, я все рідше можу дозволити собі виїхати в АТО. Тому я хочу знайти контакти з обласними та районними організаціями, які займаються проблемами бійців. Я готова приймати питання, які стосуються ЗСУ, які не в компетенції місцевої влади, що займається державними програмами».

Альона Вербицька також зазначила, основними проблемами, які визнають у Генштабі, є отримання статусу учасника бойових дій і грошове забезпечення бійців.

Останньому виною є безпосередні командири вояків, якщо відправляє людину на бойове завдання без попереднього наказу на нарахування забезпечення, або не надає витяг із бойового завдання, а також стройова, яка не включає бійця до нарахування грошового забезпечення. Із зміною форми грошового забезпечення тепер, за надходженням догани, командира можуть позбавити премії.

Тож, якщо у бійців АТО чи членів їхніх родин виникають нагальні питання, можна звертатися до волонтерів Логістичного центру за тел. 097-2-055-055.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Тернополі вимагають заборонити будівництво бізнес-центру на площі Героїв Євромайдану

На Тернопільщині за 600 тисяч гривень хочуть вирішити проблему безробіття на селі