Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Про реформу правової системи України у Тернополі спілкуються представники 12 країн світу

Вперше наукову-практичну конференцію міжнародного рівня 8-9 квітня проводять у Юридичному факультеті Тернопільського національного економічного університету.

реформа-право12 представників різних країн світу спілкуються із науковцями нашої держави і Тернопілля зокрема про Україну в умовах реформування правової системи. Через наукову конференцію, роботу із молоддю в університеті намагаються формувати правову культуру і розвивати наукові можливості на міжнародному рівні.

«Дуже просто будувати державу і шукати когось у всьому винного. Саме правова база і правова система є заручником політиканства і популізму і це потрібно визнати. Ми розбудовуємо нашу державу понад 20 років і завжди скаржимося, що є багато законів. Але, як говорив фон Бісмак: «З поганими законами і хорошими посадовцями можна керувати державою. Але, якщо посадовці погані – допоможуть їм гарні закони», – зазначив ректор ТНЕУ  Андрій Крисоватий.

Упродовж двох днів науковці обговорюватимуть реформи, які сьогодні відбуваються в України, ділитимуться досвідом і домовлятимуться про спільні проекти. Зокрема українська сторона зможе почерпнути для себе надбання у децентралізації від поляків.

«Як науковець я багато часу присвятив реформі права у Польщі. Вона розпочалася 25 років тому і все ще триває, адже відбувається поетапно. Ми у Польщі є адвокатами України у євроінтеграції. Рух у європейському напрямку це не лише економіка, а й рівноцінно закон і ми знаємо, як важко впроваджувати європейські закони у своєму краї. Це величезний виклик у плані практики, тому запрошую усіх у Тернополі до співпраці не тільки політичної, а й наукової», – наголосив експерт з питань діяльності органів місцевого самоврядування Мартін Бункевич з Варшави.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

«Вибивати» борги жителі Тернопільщини зможуть за допомоги приватних виконавців

Тернопільських депутатів змусять знову сісти за парти та довчити Закони України