Департамент агропромислового розвитку звітує про збільшення надоїв молока у Тернопільській області.
Так, надій молока на 1 корову січень-лютий 2016 року становить 960 кг, що на 122 кг., або 14,6% більше відповідного періоду минулого року.
За 2 місяці 2016 року господарствами області вироблено валової продукції сільськогосподарського виробництва на суму 263,1 млн. грн., що складає – 99,3 відсотка у порівнянні з відповідним періодом 2015 року. Зокрема, у сільськогосподарських підприємствах виробництво збільшено на 0,8%, у господарствах населення обсяги виробництва сільськогосподарської продукції зменшилося на – 1,9%.
Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віталій Луй.
У сільськогосподарських підприємствах станом на 01.03.2016 року утримується 28,3 тис. голів ВРХ, що менше відповідного періоду минулого року на 0,3 тис. голів або на 1%, в тому числі 10,5 тис. голів корів, що на 0,5 тис. голів або на 5% більше ніж в минулому році, свиней утримується 212,7 тис. голів, що на 26,2 тис. голів або 14% більше ніж за відповідний період минулого року.
Як зазначає Віталій Луй, сільгосппідприємствами з початку 2016 року вироблено 4,5 тис. тонн м’яса або зменшено виробництво на 0,7 тис. тонн (13,5%), молока вироблено 9,9 тис. тонн, збільшилось виробництво на 1,5 тис. тонн, або на 17,9%, яєць вироблено 47,9 млн. штук що на 4,1 млн. штук або на 9,4 % більше ніж у минулому році.
Надій молока на 1 корову січень-лютий 2016 року становить 960 кг, що на 122 кг., або 14,6% більше відповідного періоду минулого року. Середньодобові прирости ВРХ на вирощуванні, відгодівлі та нагулі становлять 564 г (на 32 г більше, ніж у 2014р.), свиней – 520 г (на 72 г більше м.р.).
Нагадаємо, нещодавно в департаменті агропромислового розвитку Тернопільської ОДА відбулася зміна керівництва – замість свободівця Олега Напори це відомство очолив Віталій Луй.