Під Тернополем облаштували несанкціоноване кладовище для тварин

Несанкціоноване кладовище для тварин нещодавно помітили жителі села Чистилів, що поблизу Тернополя.

Люди не проти такого кладовища, але переживають чи це екологічно безпечно, пише “20 хвилин”.

– Про те, що на території Чистилова є цвинтар домашніх улюбленців я не знала довший час, – розповідає мешканка Чистилова Ірина. – Про нього я дізналась від доньки. Ми спочатку нарахували більше 20 могилок, а потім роздивились, що їх більше 50-ти. Я була дуже вражена, бо чесно кажучи не кожна людина має на цвинтарі такі постаменти.

– Те, що воно тут є ніби і добре, бо краще закопати ось так домашню тваринку, аніж викинути на узбіччя, щоб вона там гнила, – каже Ірина. – Такий спосіб, так сказати утилізації набагато гуманніший, але мене турбує те, що це неподалік населеного пункту. У кожного в господарстві є криниця, мені здається рано чи пізно ці рештки домашніх тварин перегнивши потраплять у воду.

Мешканців турбує питання чи можна ось так де завгодно без згоди громади влаштовувати поховання. І чи не шкодить це екології.

У відділі благоустрою міського управління ЖКГ пояснили, що для будь-якого кладовища повинно бути відведене місце.

– Суть дуже проста – будь-яке кладовище має мати процедуру виділення землі, якщо її немає, то це незаконно, – пояснюють у відділі. – Тут не в екології справа, вся справа у лайні. Якщо лежить шматок лайна, то для екології це нормально, адже це добрива. Для санстанції це проблема, бо це заразне. Тому для екології це кладовище не проблема, а от для санстанції – так.

Журналіст “20 хвилин” звернулась у екологічну службу, де повідомили, що це не їхня компетенція і з подібними проблемами потрібно звертатись у санстанцію. А у санстанції кажуть, що цим повинна займатись екологічна служба.

-

This website uses cookies.