Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Патрульна поліція хвалиться першими досягненнями у боротьбі з вуличною торгівлею

Разом з управлінням муніципальної поліції міської ради патрульні поліцейські проводять рейди і бесіди із торговцями вулиць Тернополя.

торгивля1На ринках, пішохідних зонах дороги для автомобілів і громадян своїми харчовими пропозиціями зазвичай перекривають люди похилого віку.

З асфальту тернополянам продають усе, що можна довести із власної садиби та господарства – від картоплі до молока і сиру. Поліцейські кажуть, що їм вдалося звільнити Тернопіль уже від 30-ти точок несанкціонованої торгівлі.

«Викорінити таку торгівлю намагаються постійною передачею інформації про порушників від одних патрульних іншим. Є люди, які приїжджають з сіл, продають продукти харчування, люди, які виживають за рахунок цього. Ми стараємося їх просто попереджати, адекватно реагувати, адже ситуація в країні є важка», – розповів начальник патрульної поліції Тернополя Володимир Струк.

І в попередні роки міська влада Тернополя і тоді ще міліціонери намагалася впорядкувати місця для торгівлі і заборонити продаж продуктів харчування біля пішохідних переходів та у місцях масового скупчення громадян.

Однак жодні заходи не були ефективними, довірливі тернополяни досі купують санітарно неперевірені продукти, чим і провокують попит і пропозицію від недобросовісних продавців.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

В уряді Гройсмана посади отримали двоє уродженців Тернопільщини

На Тернопільщині сподіваються, що іноземці допоможуть впорядкувати 600 сміттєзвалищ