Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопіллі створять парафіяльні карітаси, щоб допомагати найбіднішим парафіянам

Як міжнародна благодійна організація світу «Карітас» існує уже понад 100 років, а в Тернополі  – близько 20-ти.

карітас1Створювати аналоги карітасів на парафіях закликав представників різних церков області директор однойменного благодійного фонду у Тернополі отець Андрій Марчук.

«Для багатьох священиків це ідея нова і вони ще до такого не готові. Але ми повинні зробити такий пілотний проект у декількох парафіях.

Адже «Карітас» – це організація, де задіяні всього лиш 3% віруючих людей, решта може бути навіть атеїстами, бо головне, щоб вони були фахівцями своєї справи і хотіли допомагати людям.

Тобто церква зможе об’єднати мирян у соціальному служінні один одному. Важливо, щоб до такої ідеї долучилися не лише греко-католицькі парафії, а й православні, протестантські та інші». – каже о. Андрій Марчук.

Сьогодні, як розповів отець Андрій Марчук, у Тернополі діє 9 великих проектів, серед яких «Домашня опіка» – на утриманні благодійної організації перебуває 55 людей літнього віку, «Мобільна робота з молоддю» – за якою опікуються 31 сім’єю з тяжкими обставинами життя. Одним із найбільших проектів «Карітасу» є і підтримка переселенців. Завдяки іноземній підтримці організаціє опікується 628 сім’ями, які покинули домівку через російську агресію.

«Ми допомагаємо людям із інших конфесій, нам немає різниці чи прийшли люди з московського патріархату чи з автокефальної церкви. Перший біженець, який  до нас звернувся, був пастор з протестантської церкви Донецької області – це в першу чергу людина у потребі. Мабуть кожен священик знає, хто у його парафії найбідніший, тому нам потрібно створити парафіяльні карітаси, щоб допомагати саме таким людям на місцях», – додав Андрій Марчук.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Тернопільським нардепам майже втричі підняли зарплату

У районах Тернопільщини не ризикнули давати поліцейським “Тойоти Пріуси”