Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Майже 70% експорту Тернопільщини припадає на Польщу

Польща залишається найбільшим торговим партнером Тернопільської області.

експорт-польщаФахівцями Тернопільської митниці ДФС у березні цього року оформлено 1964 митні декларації, що на 11% більше за аналогічний період 2015 року.

Про це повідомили у відділі комунікацій головного управління ДФС України в Тернопільській області.

Відповідно оформлено 32 тис. тонн вантажів, з яких 9,2 тис. тонн – в митному режимі «Імпорт» та  22,8 тис. тонн – в митному режимі «Експорт».

Відтак загальний товарообіг області становив 43,8 млн дол. США й порівняно з аналогічним періодом 2015 року збільшився на 4,1%. Зокрема, імпорт у зазначеному періоді становив 22,1 млн дол. США, а експорт – 21,6 млн дол. США.

Здебільшого експортували електроустаткування (кабельні модулі електромереж автомобілів як продукти переробки на митній території тощо), продукти переробки овочів, плодів (сік яблучний), деревину і вироби з неї, м’ясо яловичини, яйця свійської птиці тощо.

Основу імпорту становили електроустаткування (проводи та арматура ізольовані, радіотехнічні пристрої тощо), полімерні матеріали (сировина для виробництва поролону, вироби з пластмаси), механічне обладнання, свіжоморожена риба, транспортні засоби та інші товари.

Загалом зовнішньоекономічні операції проводились з торговельними партнерами із 49 країн світу. Перші позиції серед них займають Польща (59,6% від усього товарообігу), Німеччина (8,5%), Великобританія (4,5%), Білорусія (2,8%) та Швейцарія (2,5%).

Найбільше товарів минулого місяця (за вартістю) Тернопільщина імпортувала з таких країн Європейського співтовариства, як Польща (49,7% від усього імпорту), Німеччина (14,5%) та Великобританія (6,5%). Експортували товари найчастіше до Польщі (69,3% від усього експорту), Нідерландів (3,4%) та Білорусії (4,6%).

На Великдень синоптики обіцяють трохи дощику, і трохи тепла

На Великдень Тернопіль на три дні перетворюється у зону відчуження