Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кадрове рішення щодо керівника перинатального центру прийматиме обласна рада

Депутаська комісія результати перевірки взяла до відома і направляє матеріали в облраду для прийняття управлінських рішень.

Куценко1Хоч голова постійної комісії з охорони здоров’я при обласній раді Роман Свистун розповідав, що перевірки роботи керівника перинатального центру у Тернополі проводити не будуть, у медичний заклад все ж направили ревізорів.

Нагадаю, про диктаторське ставлення головного лікаря обласного перинатального центру «Мати і дитина» Віктора Куценка до працівників закладу, а також про регулярні хабарі, який бере керівник перинатального, нам розповіли медики цієї установи.

На минулому засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства і дитинства при обласній раді Тернопільщини з такими ж звинуваченнями звернувся і депутат обласної ради Богдан Яциковський.

На звернення невдоволених працівників і депутата все відреагували і в день перевірки провели анонімне опитування працівників перинатального. Але з усіх 426 представників перинатального опитали лише 93 особи і засвідчили, що при собі мали лише 94 анкети.

«В анкеті ми поставили 2 запитання: чи є у вас обґрунтовані підстави про побори зі сторони головного лікаря і друге чи мало місце необ’єктивне і  зневажне ставлення до вас зі сторони головного лікаря з варіантами відповіді «так» і «ні». З числа опитаних 1 працівник вважає, що є підстави звинувачувати у поборах головного лікаря. Ще 3 працівники вважають, що мало місце необ’єктивне, зневажливе ставлення з боку головного лікаря на робочому місці. З огляду на вищесказане, комісія вважає за доцільне направити матеріали перевірки Тернопільській обласній раді, як роботодавцю, для прийняття управлінських рішень. А ми у свою чергу вирішили прийняти інформацію до відома», – розповів голова комісії Роман Свистун.

Як передбачали працівники обласного перинатального центру, на захист репутації головного лікаря колектив написав похвальне звернення у якому запевняють, що за 13 років роботи Віктора Куценка на посаді головного лікаря, ніхто не ставив під сумнів правильність свого вибору.

«Ера Куценка», як назвали її анонімники – це тисячі врятованих матерів і новонароджених. Це шлях від міського полового будинку до сучасного обласного клінічного центру 3 рівня надання медичної допомоги, впровадження сучасних перинатальних технологій, які працюють на безпечне материнство та дозволяють з’являтися на світ здоровим малюкам…, – йдеться у зверненні колективу, – Глибоко помиляються анонімники, які вважають, що можна залякати весь трудовий колектив, заставити професіоналів, які цілодобово беруть на себе відповідальність за життя матері та дитини, боятися залишитися без роботи, що хтось може примусити гідних людей під тиском підписувати заготовлений керівником на свій захист текст…».

На запитання, чому працівники підняли питання хабарництва і зневажливого ставлення до себе, головний лікар обласного перинатального центру «Мати і дитина» Віктор Куценко припустив, що хтось просто мітить на його місце, тому намагається зашкодити його репутації.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Рейтинг найбагатших чиновників Тернопільської міської ради

У центрі Тернополя маршрутний автобус зіткнувся з “Тойотою”