Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чому “Народний контроль” не поспішає виконати свою обіцянку щодо депутата-хабарника?

Схоже, у тернопільському осередку «Народного контролю» не збираються відбирати мандат у депутата міськради Романа Ляховича.

Бліхар1Навіть те, що Роман Ляхович, доцент медуніверситету і представник «Народного контролю» у фракції Тернопільської міської ради, «попався» на банальному хабарі, наштовхнула керівника партії у Тернополі лише до публічних обіцянок, але не до дій.

Володимир Бліхар, як громадянин України, ще 2 лютого заявив, що жодна з політичних сил не застрахована від непорядних людей, які наживаються на інших, проте закликав до антикорупційної боротьби.

Згодом, і на сторінці «Народного контролю» у Тернополі партійці заявили, що у разі підтвердження інформації про отримання хабара, Роману Ляховичу запропонують скласти уповноваження добровільно, або, при відмові, самі ж народноконтролівці звернуться у Тернопільську міську виборчу комісію із клопотанням  припинити повноваження депутата.

Однак, навіть після визнання провини у суді, підтверджуючого рішення суду про зловживання впливом, досі у «Народному контролі» не кажуть чи дотримаються своїх слів та заяв – Володимир Бліхар уникає розмови з журналістами.

Нагадаю, ще 1 квітня у Тернопільському міськрайонному суді депутату міської ради та одночасно доценту Тернопільського державного медичного університету Роману Ляховичу призначили покарання – 25,5 тисяч гривень штрафу.

Суд визнав винуватим його у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369 – 2 КК України “Зловживання впливом”. Сам ж підсудний визнав свою вину у тому, що взяв хабар за працевлаштування особи на посаду лікаря в комунальний заклад Тернопільської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини».

За отриманий хабар медик міг «загриміти» на строк від 3-х до 8-ми років з конфіскацією майна. Але, як йдеться у документах, суд врахував пом’якшуючі обставини – щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, відсутність попередньої судимості, позитивну характеристику за місцем роботи та інше і зменшив вирок до звичайної сплати штрафу на користь держави.

 

Помічник Надала звільнився з міської ради

На скільки районів планують поділити Тернопільщину?