Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

100 тернополян, які підключили автономне опалення, мають серйозні проблеми

Лише 12 із 100 осіб, ошуканих на встановленні автономного опалення, дозволять не виплачувати борги за централізоване теплопостачання.

стемко1У решти з цих тернополян підроблені рішення міської ради та договори про відключення централізованого теплопостачання з КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» і майже 2 роки не надходили рахунки на оплату подачі тепла. Тож через кримінальні провадження людям доведеться оплатити і борги і штрафи.

«Ми проходимо по кримінальних провадженнях, є судове рішення, що комісія розглянула питання. От ситуація нас і привела на сесію міської ради. У нас є нарахування за центральне опалення плюс маємо рахунки за газ по 7,2 грн.», – розповів один із тернополян, який встановив газовий котел через фірму «Обрій».

Саме у цьому і полягає шахрайство таких фірм, пояснили у міській раді. Адже людей наштовхнули до самовільного поквартирного відключення від централізованої мережі, пообіцявши підробити усі потрібні рішення.

Оскільки ці 12 осіб зі 100 вищезгаданих не підроблювали жодних документів, а лише незаконно відключили помешкання від централізованого теплопостачання, а в деяких випадках одночасно користувалися загальним та автономним опаленням, тепер у міській раді сприятимуть легалізації такого відключення.

«Близько року тому сесія міської ради вирішила зробити виключення і погодила цим 12 особам  акти про відключення. Якщо тепер сесія піде на зустріч, і цим особам узаконять процес відключення, то це можна робити тільки у випадку коли люди легалізують під’єднання і самовільне втручання до газових мереж вашого будинку . Тому що відбулося це без проекту погодження «Тернопільгазу», а самовільне встановлення газових котлів є небезпекою не тільки для цих людей, а й для мешканців усього будинку», – пояснив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Владислав Стемковський.

Уже на наступній сесії міської ради людям легалізують користування автономним опаленням, якщо вони зберуть усі необхідні дозволи.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

Куди завтра летять тернопільські авіатори?

У Тернополі третя міська лікарня стане некомерційним підприємством